Gündem
  • 14.8.2020 00:03

Erdoğan Dilipak'a çok sert çıktı

Abdurrahman Dilipak İstanbul Sözleşmesini savunan AK Parti'nin kadın kolları için; "ANAP’ı o “Papatyalar”, o “Lale Devri çocukları” bitirdi. AK Partiyi de, bu Erguvani AKP’nin “Papatyaları”(!?) bitirecek bu gidişle. AK Parti içindeki AKP’liler konuşuyor, AK Partililer susuyor. AKP’liler terfi etti zenginleşti, itibar sahibi oldular. Kaymağı onlar yiyor, parayı onlar veriyor. Camiye, okula, yurda parayı veren de onlar. Eee, parayı veren düdüğü çalıyor. Kem alat ile kemalat olmuyor. Haram para ile hayır olmayacağı gibi. "Diye yazdı
Bu yazısına Erdoğan'dan bugün sert bir cevap geldi. Erdoğan ismini anmadığı Dilipak'ı, "O yazarı AK Parti'nin kadınları adına kırıyorum" dedi.

"Kadına şiddette 'sıfır tolerans' ilkesi"

"Kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarımızı çok yönlü, bütüncül yaklaşımla, 'sıfır tolerans' ilkesiyle sürdürüyoruz." ifadelerini kullanan Erdoğan şunları söyledi:

"Ailenin temeline dinamit koyan hiçbir anlayış, hiçbir düzenleme, hiçbir ideoloji insani olmadığı gibi meşru da değildir."

Erdoğan, "Kadınlarımıza sahip çıkmada geri duracak olursak, hiçbir zaman bu dünyada da ebedi alemde de hesabını veremeyiz." dedi.

"Kadınlarımız lehine yaptığımız bunca düzenleme varken, tartışmayı değerlerimize düşmanlık aracı haline dönüştürmeye çalışan bir avuç sapkına meydanı bırakmayacağız." diye konuşan Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"AK Parti'nin kadınları için 'AKP'nin papatyaları' gibi yakıştırmalarla 'yeşil sermaye' gibi yaklaşımlarla ağzıma almaktan edep ediyorum, küfri bir ifadeyi kullanmak suretiyle bu tür yakıştırmaların içine giren köşe yazarlarını, tüm kadın kollarım ve kadınlar adına kınıyorum."

"Türkiye tarımda patlama üzerine patlama yapacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Covid-19) Salgının ve etkilerinin geçmesiyle ekonomide yeni bir döneme gireceğiz. Bu dönemin şahlanma dönemi olacağına inanıyorum." dedi. Erdoğan, "Türkiye tarımda Allah'ın izniyle patlama üzerine patlama yapacak ve dünyanın sayılı tarım ülkelerinden biri haline gelecek." ifadelerini paylaştı.

Güncellenme Tarihi : 14.8.2020 00:12

İLGİLİ HABERLER