Gündem
  • 16.4.2021 20:39

Erdoğan İstanbul’a yapılacak yeni köprüler ve Kanal İstanbul'un tarihini verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul’a yapılacak yeni bir köprünün müjdesini veren Erdoğan, tarih verdi.

Başkan Erdoğan, Kanal İstanbul projesiyle ilgili ihale sürecinin sorulması üzerine, "Muhalefetin işi gücü bu ülkede herhangi bir şeyi, hayırlı bir işi yaptırmamak. Şu anda biz ilk adımı, inşallah kanal üzerinden geçecek köprülerin adımını atalım istiyoruz. Şimdi ilk etapta planlanan 6 köprü, bunun 7'de olma durumu var. Şu anda projelendirmede bu adımlar atıldı. Kanal üzerinden geçecek köprülerden bir tanesinin adımını inşallah Haziran'da atacağız. Şu an itibarıyla da Ulaştırma Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız süratle adımı atıp ve sahiplendirme, sahiplendirmeyle birlikte de inşallah bu adamı atıp temeli atacağız.

Bu temelle birlikte ilk köprünün yapımına başlayacağız. Çünkü bu köprülerle birlikte bir defa kanalın her iki yanından sürecin başlaması önem arz ediyor. Bunları devam ettireceğiz. Bir diğer taraftan da tabi çok ciddi hafriyat söz konusu olacak. Bu hafriyatların yapımı da sahiplendirme bittikten sonra başlayacak. Burada tabi küresel sermayeden, yerli sermayeyle bu işe girecek olanlar var. Veyahut konsorsiyum olarak sadece Türkiye'den bu işi yürütecek olanlar olabilir. Bir diğer taraftan da, yani dış kredi veya tamamıyla içeriden bu işi yapmak suretiyle adımı atmak da söz konusu" şeklinde konuştu.

Erdoğan'dan flaş Kanal İstanbul açıklaması! Çok net tarih verdi

Erdoğan (Kanal İstanbul) Projelendirme için adımlar atıldı. Kanal üzerinden geçilecek ilk köprüden bir tanesinin adımın Haziran’da atacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Kanal İstanbul ile ilgili olarak “Muhalefetin işi gücü bu ülkeden hayırlı bir işin yapılmasının engellemek. Kanal üzerinden geçen köprülerin hayata geçmesi üzerine çalışıyoruz. Haziranda ilk köprünün adımını atacağız” dedi.

Güncellenme Tarihi : 16.4.2021 20:23

İLGİLİ HABERLER