Gündem
  • 21.7.2017 15:39

Erdoğandan flaş açıklamalar-6

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi kredi anlaşması imza töreninde konuşuyor.

İmza töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu anlaşmanın böyle bir dönemde gerçekleşmesini ayrıca anlamlı buluyorum. Yaklaşık 1,5 milyar dolarlık bu finansman anlaşması Türkiye'nin uluslararası kredibilitesinin yüksekliğine işaret ediyor. Bu vesileyle Japon dostlarıma ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

15 Temmuz darbe girişiminin ertesi hafta Japon dostlarımız Ankara'da bu anlaşma için yetkilerle bir araya geldi. Buradan ülkemize olan güvenleri için Japon dostlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Şimdi Japon dostlarımızla önemli bir anlaşmanın da arefesindeyiz. Sinop'taki nükleer enerji santrali için de kendileriyle çalışacağız. Türk milleti zor zamanlarda yanında olan dostlarını unutmayacaktır. Bizimle çalışmak isteyen herkese ülkemizin kapılarının açık olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. biz böylesine iyi niyetle muhataplarımıza yaklaşmaya çalışırken bazılarının siyasetle ticareti birbirine karıştırdığını görüyoruz. Almanya'nın beyanlarını şiddetle kınıyorum. Bu asla siyasette temsil makamında olanlara yakışmaz. Teröre bulaşanlarla siyaseti birbirine karıştırmayın. Ben MİT müsteşarımı ve İçişleri Bakanımı arayarak bizzat sordum. Dün arkadaşlarımdan aldığım cevap şu: Hiçbir Alman şirketi ile ilgili soruşturma yok, hepsi yalan. Alman dostlarıma ve dünyaya sesleniyorum: Türkiye'yi karalamaya gücünüz yetmez.

ŞİDDETLE KINIYORUM

Erdoğan, "Hiçbir Alman şirketi ile ilgili başlattığımız soruşturma yok. Hepsi yalan. Türkiye'yi karalamaya gücünüz yetmez. Yatırımcılara yönelik beyanları şiddetle kınıyorum.

TÜRKİYE'DEN KAÇAN TERÖRİSTLER

Almanya önce Türkiye'den kaçan teröristleri neden sakladığını açıklamalı. Kendi yargıları ne kadar bağımsızsa bizim yargımız da o kadar bağımsızdır.

TERÖR YÜRÜŞLERİ

PKK'nın kendi caddelerinde gösteri yapmasına müsaade etmesine Almanya ne cevap verecek?

ALMANYA KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELİ

Almanya kendine çeki düzen vermeli. Bizi bu tür tehditlerle ürkütemezler." dedi.

Güncellenme Tarihi : 21.7.2017 15:53

İLGİLİ HABERLER