Gündem
  • 30.9.2020 11:12

Ermeniler PKK'lıları Karabağa'a taşıyor

PKK'nın aslında bir Ermeni örgütü olduğunu herkes biliyordu. O hainler gizledikleri çirkin yüzlerini Azerbaycan ile savaşta açığa vurdu.

YPG/PKK'lı teröristler otobüslerle Dağlık Karabağ'a taşındı! Ermeni milislere eğitim veriyor...

Geçmişten Bugüne: PKK-ASALA İlişkileri - Diplomatik Strateji

SON DAKİKA: Terör örgütü YPG/PKK mensupları, Dağlık Karabağ bölgesinde Ermeni milislere eğitim veriyor. 300 YPG/PKK'lı terörist otobüslerle bölgeye taşındı. Öte yandan Azerbaycan'ın başarılı operasyonu sürüyor, bugün etkisiz hale getirilen 2 zırhlı araç ile birlikte 30 tank kullanılamaz hale getirilmiş oldu.

Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın sivil yerleşim bölgelerine alçak saldırı düzenlemesinin ardından Karabağ karıştı. Azerbaycan, Ermenistan'a çok sert karşılık verdi. Çok sayıda Ermeni milisi öldürüldü, onlarca hedef imha edildi.

Azerbaycan'ın saldırıları sonrası, Ermeni askerleri cepheden kaçmaya başladı. Alınan kararla mevzileri terk edenlerin vurulması emri verildi.

Ermenistan, birçok noktadan çekilmek zorunda kalırken, güvenlik kaynaklarından flaş bir haber geldi. YPG/PKK'lı teröristler, otobüslerle Dağlık Karabağ bölgesine getirildi. Sayılarının 300'ü bulduğu belirtilen YPG/PKK'lıların, Ermeni milislerine eğitim vereceği öğrenildi.

Öte yandan Ermenistan'ın 2 tankı daha Azerbaycan tarafından imha edildi. Böylece Azerbaycan'ın imha ettiği tank sayısı 30'a yükseldi. Bölgede çatışmalar devam ediyor.


SAHADAKİ SON DURUM

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, işgal altındaki topraklarını geri almayı sürdürüyor. Birçok hakim tepede kontrolü sağlayan Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Seyid Ahmetli, Karahanbeyli ve Kend Horadiz köylerini geri aldı. Son olarak 2 tankı daha vuran Azerbaycan ordusunun imha ettiği zırhlı araç sayısı, 30'a yaklaştı. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin harekatı, başarıyla devam ediyor.

BAKAN AKAR, "ERMENİSTAN YURT DIŞINDAN GETİRDİĞİ PARALI ASKERLERİ GERİ GÖNDERMELİDİR" DEMİŞTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Ermenistan, yurt dışından getirdiği paralı askerleri geri göndermelidir" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 30.9.2020 11:22

İLGİLİ HABERLER