Yaşam
  • 21.4.2014 20:21

'Gaffur' dinsizlikten bakın nasıl döndü

O benim adamım. Sadece oyunculuğu, yetenekleri değil, yapmacıksız tavırları, içinin dışının bir olması, hiperaktivitesi, zekası, hayata bakışı, tarzı, kimi zaman engelleyemediği öfkesi, kısacası her şeyine bayılıyorum. Geçirdiği ağır kalp ameliyatından sonraki ilk röportajını bana verdi ve karşımda hayata çok daha bağlı bir Peker Açıkalın vardı. 

* Biraz geçmişe dönelim... Gaffur senin efsanevi karakterlerinden. Onun çıkış noktası neydi?

- Ben askerliğimi Foça Dağ Komando Okulu’nda, Güneydoğulu askerlerin eğitmeni olarak yaptım. Dört yıl sürdü. Bu eğitim şınav ya da barfiks çekmek değildi; resim, kitap, müzikle yapılan bir eğitimdi. Her hafta sonu orada o çocuklarla takılıyordum ve hepsinin ne kadar doğal, ne kadar bizden olduğunu fark ettim. 

* Gaffur nereli?

- Gaffur, Türk... Erzurumlular Erzurumlu diyor, Erzincanlılar Erzincanlı, Niğdeliler Niğdeli. Güneydoğu’ya gittiğimde de herkes “Sen bizdensin” diyor. Gülcemal de aslında böyle bir tip. Köylü bir adamken miras kalıyor, şehre geliyor, bir avukatın yönlendirmesiyle holdingin başına geçiyor ama köyünü ve sevgilisini unutmuyor. Film bu, gayet basit. 

* Enerjisi yüksek bir adamsın. Sana ayak uydurmak zor olmalı.

- Ben 51 yaşındayım ama DNA yaşım 24. Beyin yaşı olarak da belki 14... Enerjimi tam yansıttığımda insanlar “Allah’ım bu adam acaba çılgın mı? Yoksa agresif mi, psikopat mı?” diye düşünüyor. 

* Batıl inançların var mı?

- Yok. Kaldı ki ben 30 yaşıma kadar ateisttim.

* Ne değiştirdi seni?

- 30 yaşımdan sonra, bir anda doğanın bana fısıldayan bir varlık olduğunu keşfettim. Ve dedim ki “Bunun bir sebebi olması lazım”... Oturup İncil’i okudum, arkasından Tevrat’ı ve Kuran’ı... Gerçekten Kuran’a gönülden inandım. 

* Zor günler, ciddi ameliyatlar geçirdin. Nasıl şimdi sağlığın?

- 15 gün oldu yoğun bakımdan çıkalı. Bütün vücudum delik şu an... 300 dikiş var vücudumda.

* İlki kalp kriziydi, ya ikincisi?

- Kalp krizi de değil. Bir mitral kapak operasyonuydu. Filmi çekmeden önce girecektim ameliyata ama bekledim. Filmi çektim, ondan sonra gittim hastaneye. 

* Ama 2011’deki kalp kriziydi...

- Evet, 2011’de kalp krizi geçirdim, ex oldum. İlk ex’im 19-20 saniye olmuş, ikincisi 1 dakikayı geçerken geri döndürmüşler. Ondan sonra kalp pili takıldı.

* Ne değişti ondan sonra hayatında?

- Bunun cevabı yok. Sadece uyandığının ilk 3-4 saniyesi farklıydı. 

HÜRRİYET GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 05:49

İLGİLİ HABERLER