Gündem
  • 16.8.2017 00:06

Avrupa'da bir ülkede daha böcek ilaçlı yumurta skandalı

Avrupa Birliği (AB) üyesi 15 ülkenin yanı sıra  İsviçre, Hong Kong ve Güney Kore'de görülen böcek ilaçlı yumurtalara  Macaristan'da da rastlandığı bildirildi.

Ulusal Gıda Güvenliği Ofisince yapılan açıklamada, böcek ilaçlı  yumurta veya bu yumurtaları içeren ürünlerin ülkede de görüldüğü ifade edildi.

Söz konusu ürünlerin Almanya'dan Macaristan'a ithal edildiği  belirtilen açıklamada, Tarım Bakanlığının 4 Ağustos'tan itibaren ülkeye giren  yumurta ya da yumurta içeren tüm ürünleri kontrol edeceği, kontrollerin ay sonuna  kadar süreceği kaydedildi.

  AB, böcek ilaçlı yumurta veya bu yumurtaları içeren ürünleri 15 üye  ülkenin yanı sıra İsviçre veHong Kong'un da aldığını açıklamıştı.

Önce Almanya, Belçika ve Hollanda'da ortaya çıkan daha sonra diğer üye  devletlere yayılan skandalın, sanıldığından daha fazla ülkeyi etkilediği ortaya  çıkmıştı.

AB Komisyonunun Tarım ve Ticaret Sözcüsü Daniel Rosario, Almanya,  Belçika, Fransa ve Hollanda'da "fipronil" kullanılan çiftliklerin faaliyetlerinin  engellendiğini kaydetmişti.

Dünya sağlık Örgütünün, "orta düzeyde zararlı madde" olarak  nitelendirdiği fipronilin, çok fazla tüketilmesi durumunda böbreklere, ciğerlere  ve tiroit bezine zarar verebileceği belirtiliyor.

Güncellenme Tarihi : 16.8.2017 00:58

İLGİLİ HABERLER