Gündem
  • 12.8.2017 12:19

Bikinili kaltağın namaz provokasyonu

 Son zamanlarda ortalık provokatörlerden geçilmiyor.. Kimi eline bir orak alıp Atatürk büstünü kesmeye kalkıyor kimisi ise dini değerler üzerinden provokasyonlar yapıyor.

Bunun son örneği Bodrum'da yaşandı..
Bodrum'da bir kaltak, bikinisiyle sahilde sözde namazı andıran hareketler yaptı.. Namazı da bilmediği belli olan görüntülerde bu kadın yatıp kalkıp secdeye gitti.
O halleri de başka birisi güya çaktırmadan videoya aldı.
Bu provokasyon videosu çekildikten sonra sosyal medyaya yüklendi... Yüklenir yüklenmez ne hikmetse önce Laik ve solcu medya bunu fark etti!..
Fark eder etmez de 'Bikini ile namaz' başlığıyla videoyu yayınlayıp haber yapıp eylemi tamamladılar.
Namaza kurban olsun. Namaz kim o kim.
Şükürler olsun ki bikinili provokatör namazı da bilmiyor. O yüzden yaptığı namaz kılmak değil, namazı andıran cimnastik yapmak.
Solcu medya da namazı bilmedi için alıp bunu namaz diye manşet yaptı.
Provokatörün yaptığı suç..
Halkın dini değerleriyle alay eden bu kadının yaptığı yasalarımıza göre suç.
Türk Ceza Kanunu'nun 226'ncı maddesinde aynen şöyle deniliyor;

MADDE 216 –
(1)
Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Güncellenme Tarihi : 12.8.2017 13:21

İLGİLİ HABERLER