Gündem
  • 25.1.2015 21:30

Paralel savcı düşünü haber verirken oynaşını haber verdi

17 Aralık yargı darbesinin savcısı Celal Kara'dan itiraf gibi bir açıklama geldi. Cumhuriyet'ten Can Dündar'a konuşan Celal Kara 1 numaralı hedeflerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu itiraf etti. Bugüne kadar ısrarla bu açıklamayı yapmaktan çekinen Paralel yargı mensupları, artık suç işlemekten çekinmediklerini de gözler önüne sermiş oldu. Kara'nın bu açıklamalarını Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı sabah.com.tr'ye yorumladı.

17-25 Aralık darbe girişimini 'yolsuzluk operasyonu' kılıfıyla sunan paralel örgütün asıl amacının Erdoğan olduğu bir kez daha netleşti. Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı, Cumhuriyet Gazetesi'nin bugün sürmanşetten verdiği 17 Aralık soruşturmasının savcısı Celal Kara'nın röportajına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Bu çok açık bir darbe girişimidir" diyen Tatlı yaptığı açıklamada 'Bu açıklamalar çok güzel oldu. Amaçlarının dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek olduğu bir kez daha kendi ağızlarından netleşti. Savcı Kara dinleyemeyeceği kişileri kendi görüşünde olan hakimleri denk getirerek dinleme kararları alıp dinlediklerini, kendi yaptıkları usülsüzlükleri kendi ağızları ile itiraf etmiş oldular' dedi.

İşte Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı'nın Sabah.com.tr'ye yaptığı o açıklamalar;

DARBEYİ KENDİLERİ İTİRAF ETTİ

Bu yaptıkları mülakat veya her neyse görüşmede Celal Kara tam da bizim iddia ettiğimiz hükümeti devirmeyi nasıl yaptıklarını anlatıyor. Amaçlarını net olarak ifade etmiş. Satır aralarında kendilerini haklı çıkarmaya çalışırken Bakanlar ile ilgili bakanlar özel soruşturmaya tabii diyor ama bir numara dediklerinden de biz Başbakan olduğunu anladık. Başbakanla ilgili savcının soruşturma yetkisi yoktur bunu kendisi de belirtiyor. Bakanlarla ilgili özel usuller vardır diyor. Bunlar bunu aşıp suçlu olduklarını kabul edip altını doldurmaya çalışmışlar. Bunu da burada kendileri ifade ediyorlar.

BAŞSAVCIYI DEĞİL ZEKERİYA ÖZ'Ü BİLGİLENDİRMİŞLER

Burada şu ifade çok ilginç 'Zekeriya Öz haberdardı Çolakkadı'ya neden haber vereyim' Bu normal bir iş ilişkisi disiplini değil. Savcının sözleri normal bir prosedürü yansıtmıyor. Soruşturmanın her yerinde usulsüzlük çıkıyor. Burada Savcı Çolakkadı'nın bakanla görüştüğünü ama Savcı Öz'ün güvenilir olduğunu ifade ediyor. Kimin güvenilir olduğunu kimin güvenilir olmadığını da kendileri belirlemiş. Sayın Savcı Öz'ün ne kadar güvenilir olduğunu zaten gördük. Burada hukukilik değil keyfilik ön plana çıkıyor. Ben haberi okuduğumda bunu gördüm. Tatil meselesinde ne kadar güvenilir olduğu ortaya çıktı. Yalan söyleyen bir kişi kendisi ama Celal Kara, Savcı Öz'e güvenip hareket ediyor. Bunlar hukuki bir soruşturma değil keyfi amaçlarına dönük bir soruşturma gerçekleştirmişler. Yapamayacakları dinlemeyecekleri kişileri dinlemişler. Kendi gazete köşelerindeki Nazlı (Ilıcak) hanımla oturup konuşmuş ve değerlendirmişler. Güzel oldu kendi yaptıkları usulsüzleri kendi ağızları ile böylece itiraf etmiş oldular

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:38

İLGİLİ HABERLER