Gündem
  • 15.12.2014 17:14

'Siz örgüt olmasanız bunları nereden bileceksiniz'

TÜBİTAK Gebze Kampüsü'ndeki imza töreninde hitap eden Erdoğan, 14 Aralık operasyonu ile ilgili olarak "Günlerdir bazılarının televizyonlarının ekranlarından, gazetelerinin sayfalarından hüngür hüngür ağladıklarını görüyorsunuz. Hayret. Bir gün, iki gün değil üç gün, dört gün, bir haftadır bakıyorsunuz şu kadar kişi alındı. Hani siz örgüt değildiniz? Siz örgüt olmasanız bunları nereden bileceksiniz? Bunu bildikleri için bazıları evlerinde değil gittiler gazetelerinin içerisinde beklemeye başladılar. Niye orada beklemeye başladılar? Buradan gelip bizi alamazlar diye beklemeye başladılar. Zannediyorum bir, ikisi herhalde kaçıverdi bu arada. Eğer dürüstseniz, samimiyseniz, bir suçunuz yoksa o zaman durun" dedi.

"SIRTIMIZDAN HANÇERLENDİĞİMİZİN EN BÜYÜK DELİLİ TÜBİTAK'TAKİ BU TİPLERDİR"

TÜBİTAK'ın içine ihanet şebekesinin yerleşmiş olduğunu anlatan Erdoğan, "TÜBİTAK'ı yeniden yapılandırdık. Teşvik ettik. Çok güçlü şekilde destekledik. Ancak bizim bütün iyi niyetimize rağmen bizim bizim bütün samimi gayretlerimize rağmen TÜBİTAK'ın içine yerleşen bir urun, bu kurumu içten içe çürütmeye farklı gayelere taşımaya başladığını gördük. Siz bilim diyorsunuz, araştırma, geliştirme diyorsunuz ama birileri kurumun içine bir kanser hücresi gibi sızıyor. Sizin bu samimi gayretlerinizi çürütmenin mücadelesini veriyor. TÜBİTAK'ın içine öyle bir ihanet şebekesi yerleşiyor ki mesaisini, birikimini vatanı için milleti için değil ihanet için kullanıyor. Üst düzey devlet görevlilerinin kriptolu telefonlarını dinlemek için orada alçakça çalışmalar, alçakça faaliyetler yapıyorlar. Bana verilen kriptolu telefonu buradaki bu telefonu verenler dinliyorsa bunlara ben farklı bir yaklaşım asla gösteremem. Bizim nasıl sırtımızdan hançerlendiğimizin en büyük delili maalesef TÜBİTAK'taki bu tiplerdir. İnsanı karşıdan vurdukları zaman erkekçe vurdu dersin. Ama arkadan vurdukları zaman bu kalleşçe ve alçakça bir vuruştur" diye konuştu.

"TÜBİTAK'IN İÇİNE SIZMIŞ HAŞHAŞİLER TARAFINDAN KORUNUYORDU"

TÜBİTAK'ın içerisine sızanların temizlendiğini belirten Erdoğan, "Bilimsel çalışma yapsın diye alınan elemanlar, düşünün ki o dönemin cumhurbaşkanını, başbakan olarak şahsımı, genelkurmay başkanımızı, kuvvet komutanlarımızı, Anayasa Mahkemesini, bakanlarımızı dinlemek için sinsice çalışmalar yürüttüler. Elde ettikleri bilgileri nerede kullandıkları, kimlere servis ettikleri ya da peşkeş çektikleri şu anda çok hassas şekilde görüyorsunuz soruşturuluyor. Bunlar soruşturulmuyordu. Soruşturulamıyordu. TÜBİTAK içine sızmış bu hainler maalesef yargı içine sızmış haşhaşiler tarafından korunuyordu. Şimdi TÜBİTAK bunlardan arındırılıyor. Tam temizlendi demiyorum. Tam temizlendiğinin veya temizleneceğinin umudu içerisindeyim. Yargıyı da bu haşhaşi urun baskısından, şantajından, tehdidinden temizleyeceğiz. Oradaki yuvalanmaları da çok ileri derecede. Birçok kurum gibi TÜBİTAK da normalleşiyor. Asli vazifesine yavaş yavaş dönüş yapıyor. Burada çalışan tüm kardeşlerimin bize yardımcı olması lazım. Bu bizim ulusal güvenliğimizin çıkış noktasıdır. Milletimizin çıkış noktasıdır. Bu bir milli meseledir. Bu bizim için ahlaki bir meseledir. Bunu hep beraber çözeceğiz. Bilim bu tür bir şeyi kabul etmez. Bunu temizlemeye mecburuz" ifadelerini kullandı.
"ZANNEDİYORUM BİR, İKİSİ KAÇIVERDİ"
14 Aralık operasyonu hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Günlerdir bazılarının televizyonlarının ekranlarından, gazetelerinin sayfalarından hüngür hüngür ağladıklarını görüyorsunuz. Hayret. Bir gün, iki gün değil üç gün, dört gün, bir haftadır bakıyorsunuz şu kadar kişi alındı. Şu kadar kişi alınıyor filan falan haberler. Hani siz örgüt değildiniz? Siz örgüt olmasanız bunları nereden bileceksiniz? Bunu bildikleri için bazıları evlerinde değil gittiler gazetelerinin içerisinde beklemeye başladılar. Niye orada beklemeye başladılar? Buradan gelip bizi alamazlar diye beklemeye başladılar. Zannediyorum bir, ikisi herhalde kaçıverdi bu arada. Eğer dürüstseniz, samimiyseniz, bir suçunuz yoksa o zaman durun. Çağrıldığınızda da gelin teslim olun. İşledikleri ihanet suçlarının ne boyutta olduklarını çok iyi biliyorlar. Ondan dolayı da kendilerine göre şov araçlarını da iyi kullanıyorlar. Başlarına gelecek olanı biliyorlar. Sadece TÜBİTAK içinde yaptıkları ihanet dahi bunların ne kadar ülke düşmanı olduklarının, bunların hangi kirli odakların hizmetkarı olduklarının ispatıdır" şeklinde konuştu.
Bahar DEMİREL / KOCAELİ, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:36

İLGİLİ HABERLER