Gündem
  • 28.6.2016 10:17

İsrail'in cani kadın bakanı Türkiye anlaşmasını kabul etmedi

İsrail'de Eğitim Bakanı Naftali Bennett ve Adalet Bakanı Ayelet Shaked, Türkiye ile ikili ilişkilerin normalleştirilmesi için varılan anlaşmayı veto edeceklerini açıkladı.

İsrail gazetesi Jerusalem Post 'un haberine göre, güvenlik kabinesi üyelerinden Bennett ve Shaked, Türkiye ile yapılan anlaşmayı veto etmeyi planlıyor.

Türkiye ile uzlaşmanın önemli ve İsrail'in çıkarına olduğunu söyleyen Bennett, "Ancak terör saldırısı faillerine tazminat İsrail'in gelecekte pişmanlık duyacağı bir şey" diye ekledi.

İsrailli iki bakandan Türkiye ile yapılan anlaşmaya veto!
İsrail Adalet Bakanı Ayelet Shaked

Bennett ayrıca, Hamas’ın elinde olduğu düşünülen iki İsrailli kayıp askerrin cansız bedenlerinin iadesi için elinden geleni yapması konusunda Türkiye'ye çağrıda bulundu.

Açıklamayı yapan iki bakan sağ görüşlü Habayit Hayehudi partisine üye. İsrail’de Türkiye ile yapılan anlaşmanın yürürlüğe girmesi için Güvenlik Kabinesi’nde bir oylama yapılacak.

İsrailli iki bakandan Türkiye ile yapılan anlaşmaya veto!
İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett

İsrail'in yeni Savunma Bakanı Avigdor Lieberman'ın da anlaşmaya karşı olduğu bilinıyor. Haaretz gazetesi, Türkiye karşıtı görüşleriyle tanınan eski Dışişleri Bakanı Lieberman'ın da anlaşmayı reddedebileceğini belirtti.

YİNE DE ONAYLANACAK

İsrail basını buna karşın, anlaşmanın, dokuz üyeli Güvenlik Kabinesi'nde oy çokluğuyla kabul edilmesinin öngörüldüğünü bildirdi.

Ayelet Shaked kimdir ?

 israil parlamentosu'nun aşırı dinci evimiz yahudi partisi üyesi.
Ayelet Shaked Filistinli anneler ölmeli ki yeni teröristler yetiştiremesin diyerek tüm dünyanın tepkisini çekmişti.  7 Mayıs 1976 doğumlu olan milletvekili 38 yaşındadır. Tel Aviv doğumludur. Babası muhasebeci annesi ise öğretmendir. Tel Aviv Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümü mezunudur. Evli ve iki çocuğu vardır.
 

Güncellenme Tarihi : 28.6.2016 10:32

İLGİLİ HABERLER