Gündem
  • 2.11.2012 22:26

Güngören bombası davasında olay çıktı

Güngören’de, 2008 yılında meydana gelen ve 18 kişinin öldüğü patlamaya ilişkin davanın görülmesine devam edildi. 8’i tutuklu 9 sanığın yargılandığı dava Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayında görülüyor. Duruşmaya tutuklu sanıklar Hüseyin Türeli, Nusret Tebiş, Şerafettin Kaya, Aydın Ağlar, Ziya Kıraç, Mehmet Salih Yanak, Cevat Aydın, Abdurrahman Oral getirildi.

4 YIL SONRA YENİDEN TEŞHİS

Duruşmada gizli tanığın dinlenmesinin ardından dinlenen müşteki tanık İlhan İkiz, “Patlamadan önce 8-10 kişiyi toplantı yapar şekilde gördüm. Eşim Filiz’le patlamanın olduğu yere yakın bir alışveriş merkezindeydim. Patlamanın olduğunu öğrenince olay yerine gittik. O sırada 2. patlama oldu ve eşimi kaybettim. Eşim hamileydi. Çocuğumu da kaybettim" dedi. Patlama olmadan önce sokakta bir şahsın sürekli etrafı gözetlediğini belirten İkiz’e mahkeme başkanı Mehmet Hamzaçebi tarafından teşhis yaptırıldı. İkiz, duruşmada esnasında sanık Şerafettin Kara’yı teşhis etti. İkiz, “Daha önce üzerinde bulunan elbiseler yönünden teşhis ettim. Ama emniyette teşhis ettiğim şahsın Hüseyin Türeli olduğu söylendi" diye konuştu. Mahkeme başkanı Hamzaçebi ise “ Peki şimdi tespit edip de emniyette neden tespit etmedin Şerafettin Kayay’ı ?" sorusu üzerine İkiz, “Sürekli gözümün önüne geliyordu bu şahıs, o yüzden burada teşhis edebildim" dedi.

SANIK AVUKATLARI İLE AİLELER ARASINDA GERGİNLİK
Sanık avukatlarına patlamada hayatını kaybedenlerin aileleri “Senin anan bacın mı öldü? Niye bağırıyorsunuz?" diye tepki gösterdi. Söz alan avukat Eren Keskin, “Burada can güvenliğimiz yok. Biz avukatlık görevimizi yapamıyoruz. Acılarına saygımız var ama laf atıyorlar" dedi. Keskin’in sözlerine patlamada yakını ölen bir kadın tepki gösterdi. Mahkeme başkanı tarafından dışarı çıkarılan kadın, avukat Eren Keskin’e “Sen çıkacaksın dışarı" diye bağırdı. Sanık avukatlarının tahliyeye yönelik taleplerinin ardından duruşmaya ara verildi.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:29

İLGİLİ HABERLER