Sağlık
  • 13.2.2007 14:09

KOPAN BACAĞIN DEĞERİ YALNIZCA 147 YTL...

İzmir'de 2002 yılında geçirdiği trafik kazasında sol bacağını kaybeden Öznur Koç için mahkeme, 66 bin YTL'lik bölümü manevi tazminat olmak üzere 147 bin YTL tazminata hükmetti. Öznur Koç'un avukatı Sidar Aydoğan Öztürk, kararı temyiz edeceklerini bildirdi.

Altındağ Şehitler İlköğretim Okuluna giderken geçirdiği trafik kazası sonucunda bir bacağını kaybeden Öznur Koç için, Ak Ege Madencilik ve şoför Fatih Gökçeoğlu aleyhinde açılan tazminat davası, İzmir 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde sonuçlandı.

4 yıl süren yargılama sonunda hakim, 81 bin YTL maddi maddi tazminata hükmetti. Hakim ayrıca, Gökçeoğlu ve firmanın,Öznur Koç için 50 bin, anne ve babası için 10 bin, olayın tanığı kardeşleri Özlem ve Demet Koç için 5 bin, küçük kardeşi Eda Koç için de bin YTL'lik manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Öznur Koç'un avukatı Sidar Aydoğan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tazminatı yeterli bulmadıklarını dile getirdi.

Avukat Öztürk, protez masraflarının da tazminata eklenmesini istediklerini ancak bunun kabul görmediğini kaydederek şunları söyledi:

''Bilirkişi, kazada şoförün 4/8 oranında kusurlu bulmuştu. Biz ise kaza tarihinde 7 yaşında olan müvekkilimizin olayda kusurunun olamayacağını savunmuştuk. Mahkeme, kararıyla bizimle aynı görüşü paylaştı.

Ancak bugün iyi bir protezin değeri 50 ile 100 bin YTL arasında. Kaldı ki, müvekkilimizin aldığı protezi ömür boyu kullanması mümkün da değil. Bu nedenle protez masraflarının da maddi tazminata eklenmesini istemiştik ancak bu kabul görmedi. Kararı temyiz edeceğiz.''

-KAZA-

İzmir'in Bornova İlçesi Kamil Tunca Bulvarı'nda 28 Şubat 2002 tarihinde, Ak Ege Madencilik firması şoförü Fatih Gökoğlu'nun yönetimindeki kamyon, okuluna gitmek üzere evinden çıkan Öznur Koç'a çarptı. Kazanın ardından SSK Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Öznur Koç'un sol bacağı kesildi. Koç'a 10 ay süren tedavinin ardından protez takıldı.

Kazada 4/8 oranında kusurlu bulunan şoför Fatih Gökoğlu, 3 ay hapis ve 108 YTL para cezasına çarptırılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:57

İLGİLİ HABERLER