Sağlık
  • 13.2.2007 13:37

AVRUPANIN DİŞLERİNİ TÜRKİYE YAPIYOR

Dünyanın en yüksek milli gelir grubuna sahip İsveç, Norveç, Danimarka, Almanya gibi ülkelerden gelen bazı turistlerin, sadece dişlerini yaptırmak için İzmir'i tercih ettikleri bildirildi.

Yılda yaklaşık 5 bin yabancı turistin, Balçova Termal Tesisleri içerisindeki diş kliniğine gelerek, ağız ve diş tedavisi yaptırdığı öğrenildi.

Balçova Termal Fizik Tedavi Merkezi içerisindeki Sun Diş Kliniği Şefi Diş Hekimi Ahmet Özdemir, klinikte rahatlatıcı dekorasyon, modern cihazlar, merkezi havalandırma sistemi ile hijyenik kurallara maksimum derecede uyularak tedavi yaptıklarını belirtti.

Norveç, Danimarka, İsveç ve Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden gelen binlerce hastaya 10 yılı aşan süreden beri hizmet verdiklerini ifade eden Özdemir, 6 kişilik ekiple birlikte dolgu, diş çekimi, protez, köprü, cerrahi tedavi, implant çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

-''AMACIMIZ DENTAL TURİZM''-

Balçova Termal Fizik Tedavi Merkezine gelen yabancı hastaların kliniklerini görerek zamanla burada diş yaptırmaya başladığını anlatan Özdemir, tedavinin kalitesi ve fiyatların uygunluğunun bunda etkili olduğunu bildirdi.

Doğu bloku ülkelerinin yalnızca ''Dental Turizm''den 20 milyar dolar gelir elde ettiğini savunan Özdemir, Türkiye'nin bu turizm modelini uygulaması halinde ülkeye büyük döviz girdisinin sağlanacağını kaydetti.

Müşteriyi yalnızca diş tedavisi için ülkesinden Türkiye'ye getirmenin çok zor olduğunu vurgulayan Özdemir, ''Biz hiçbir reklam yapmadık. Burada dişlerini yaptıran insanlar bizi çevresine anlattı ve zaman içerisinde yalnızca diş tedavisi için Türkiye'ye gelir oldular. Şu anda yılda 5 bin civarında Norveç, İsveç, Almanya gibi ülkelerden insanlar, tedaviye geliyor. Turistler, Avrupa'nın en iyi kliniklerinde aldıkları hizmeti 4'de bir fiyatına bizden alıyor'' diye konuştu.

-BİR HAFTADA 4 FARKLI ÜLKENİN HASTASI-

Geçmiş'te İzmir'e yurt dışından direk uçuş seferi bulunmaması nedeniyle zorluk yaşadıklarını, ancak THY ile Lufthansa'nın Oslo'dan kente direk uçuş yapmasının ardından hasta sirkülasyonunun arttığını belirten Özdemir, şöyle konuştu:

''Yılın 7 ayında günde 20-25 hastaya, geriye kalan 5 ayda da 10 hastaya bakıyoruz. Şu anda İngiltere ve belirlediğimiz bazı ülkelerdeki acentalarla daha fazla yabancı turist çekebilmek için görüşüyoruz. İmplant tedavisi yurt dışında çok pahalı. Bu tedaviyi daha ucuza ve daha kaliteli bir şekilde Türk diş hekimleri sağlayabilir.

Bu hafta Norveç, Danimarka, Almanya'dan hastalarımız gelecek. Avusturyalı hastamızı 'yoğunuz' diye erteledik. Bir sonraki haftaya bıraktık. Tedaviye gelen hasta 10-14 gün kalıyor. Bunlar, yazın acentalarla çok ucuz fiyata Türkiye'ye gelen turistlerden çok daha fazla ülkeye döviz bırakıyorlar. Ortalama bir hasta 2-3 bin avro ile 10 bin avro arasında döviz bırakıyor. Hasta yoğunluğunu karşılayabilmek için çalışmalara başladık. Nisan ayından itibaren 9 üniteli, 1 ameliyathaneye sahip kliniği hizmete açacağız.''

-LAZERLİ TEDAVİ-

Yalnızca diş tedavisi için gelen hastaların vakit darlığı yaşamaması için tedavi sürecini ''lazer''le hızlandırdıklarını ifade eden Özdemir, ''Lazer, yumuşak dokunun hızla iyileşmesini sağlıyor. Hastaların vakti dar. İyileşme sürecini hızlandırıp, komplikasyonu azaltmamız lazım. Tedaviyi en asgari seviyeye indiriyoruz. Diş eti hastalıklarını lazerle tedavi ediyoruz. Bazı dolguları da lazerle yapabiliyoruz'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:57

İLGİLİ HABERLER