Gündem
  • 14.6.2010 00:15

MİLLET 'HAYIR' DİYEREK HÜKÜMETİ UYARMALI!..

KOCAELİ - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bugün Türkiye'nin temel meselesi işsizliktir, geçim darlığıdır, gelir dağılımındaki adaletsizlikten dolayı ortaya çıkan yaşama standartlarındaki aşırı farklılıktır'' dedi.
Kocaeli'nin Körfez ilçesi İlimtepe mevkisinde yapılan ''5. Körfez Yayla Şenlikleri''ne katılan Bahçeli, ''Türkiye'nin gündemi her gün sanal olarak oluşturuluyor. Bazı yoldaş veya yandaş medya aracılığıyla bugünkü siyasi iktidarın kaybetmiş olduğu itibar gizlenerek aşırı büyük bir propaganda ile Türkiye toz pembe gösteriliyor. Siyasi iktidarın sekiz yıla yaklaşan süre içerisinde iflas etmiş olan tüm politikalarının üstü örtülmeye çalışılıyor'' diye konuştu.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Her gün sabahtan akşama kadar Sayın Başbakan'ı televizyonda seyretmeye, onun her türlü tehdit edici, aşağılayıcı, kendisinden başka kimseyi beğenmeyen üslubu ile konuşmasını dinlemeye bu millet mecbur değil. Burayı şereflendiren vatandaşlarımız Sayın Başbakan'ın ne söylediğini merak etmiyor. Askerden dönmüş, üniversiteyi bitirmiş ya da okutamadığı için liseden ayrılmış evladının nasıl iş bulacağını, iş bulduktan sonra da yuvasını nasıl kuracağını, bir analık babalık vazifesi olarak bunları düşünmek mecburiyetinde.''

-ŞEHİT CENAZELERİ-

Bahçeli, bölücü terörün tırmandığını ve bunun üzerini kimsenin örtemeyeceğini belirterek, her evde yangın çıkarken bunun görmezlikten gelinemeyeceğini kaydetti.
''Şehitlerimize en son görevi yerine getirirken katılanları 'şehitleri siyasi istismar yapıyor' diye kimsenin suçlamaya hakkı yok'' diyen Bahçeli, şöyle konuştu:
''Bugünkü siyasi iktidarın ağzında bir sakız var. Türkiye'nin hangi gerçeğini ortaya koyarsanız koyun adını hemen koyuyor, 'onlar iç siyasetin malzemesi ve istismarı yapılamaz'. İşsizlikten bahsediyorsunuz, 'bunu istismar etmeyin' diyorlar. Bölücülükten bahsediyorsunuz 'istismar etmeyin' diyorlar. Şehitlerimizden bahsediyorsunuz 'bunları istismar etmeyin' diyorlar. Kendileriyle ilgili bir politikanın yanlışlığını anlatmaya çalışıyorsunuz, 'bunları istismar etmeyin, teğet geçti, bu teğeti yanlış anlatmayın vatandaşa' diyorlar. Peki istismar edilmeyen ne kalıyor ki diğer siyasi partiler siyaset yapsın. Eğer hiçbir istismar etmeyeceksek geriye tek bir konu kalıyor, siyasetin malzemesi Recep Tayyip Erdoğan oluyor. Onun için Sayın Başbakan hangi parti olursa olsun sizinle ilgili düşüncesini anlatmaya çalıştığında hiç kızmana, azarlamana, vatandaşı yok farz etmene gerek yok. Tüm Türkiye'nin temel sorunu artık sen oldun. Senden kurtulmadıkça Türkiye'nin sorunu bitmez.''

-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ-

Anayasa değişikliğiyle ilgili halk oylamasında ''hayır'' oylarının bugünkü iktidarı uyaracak boyutta fazla çıkması gerektiğini kaydeden Bahçeli, ''hayır'' oylarının iktidarın uyarılması için milletin elindeki bir koz olduğunu belirtti.
Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:
''Tuzaklarla dolu bu Anayasa değişikliklerini milletimiz reddetmeli ve bunları Yüce Divan'a gönderecek yoldaki her türlü ayrık otunu ayıklamalıdır. Bunun yolu tamamıyla halk oylamasında 'hayır' oylarının fazla çıkmasıdır. Yanlış propagandalara, medya baskınlarına ve daha değişik yöntemlere aldırış etmeden 'hayır' diyerek bugünkü iktidarın bu yanlıştan kurtulmasına vesile olabilecek bir uyarıyı, ikazı milletçe yapmamız lazım.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:59

İLGİLİ HABERLER