Gündem
  • 14.6.2010 00:19

ÇİÇEK: PKK AVRUPALI GENÇLERİ DE ZEHİRLİYOR

VİYANA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terör örgütü PKK'nın uyuşturucu ticareti yaptığını ve Avrupalı gençleri de zehirlediğini belirterek, ''(Bizi sokmayan yılan bin yaşasın) diyemezsiniz. Çünkü bu yılan çıngıraklı yılandır. Her gün sizi de sokuyor. Bu teröristleri ya yargılayın ya da iade edin'' diye konuştu.
Avusturya Yozgatlılar Federasyonunun (AYFED) ''hemşehri günü''ne katılan Çiçek, Avusturya'daki Türk vatandaşlarına, ''Yaşadığınız ülkenin vatandaşı olmanızı önemsiyoruz. Aslınızı inkar etmeden, kültürünüzden kopmadan yaşadığınız ülkenin vatandaşı olmalısınız'' dedi.
Türk vatandaşlarına yaşadıkları ülkenin dilini öğrenmelerini tavsiye eden Çiçek, ''Hukuki bağlarının kurulabilmesi için vatandaş olmalarını'' istedi.
Avusturya'da yaşayan Türklerin iki ülke arasında bir köprü görevi gördüklerini ifade eden Çiçek, salondaki Avusturyalı politikacılara da ''Gelin bu köprüyü birlikte inşa edelim ve birlikte geçelim'' diye seslendi.
Konuşmasını ''Özüne bak, sen bütün kainatın özüsün'' dizeleriyle sürdüren Çiçek, Yozgat'ın da ''Türkiye'nin özü olduğunu'' söyledi. Çiçek, salonu dolduran binlerce Yozgatlı hemşehrisine, ''Ne mutlu ki siz böyle bir kentin insanlarısınız. Siz Yozgatlılar olarak başı dik, alnı açık insanlarsınız'' dedi. Çiçek, Hacı Bektaş Veli'nin dizeleriyle ''Bir olalım, iri olalım, diri olalım'' diye seslenerek birlik çağrısı yaptı.
Konuşmasında isim vermeden bazı AB ülkelerindeki 1915 olaylarına ilişkin tasarılara değinen Bakan Çiçek, ''Çok şükür büyük bir milletin mensupları ve büyük bir devletin de vatandaşlarıyız'' diyerek, ''Tarihimizde hatamız yok. İnsanlığa karşı işlenmiş bir günahımız yok'' diye konuştu.

-''TÜRKİYE'NİN EKSENİ YERİNDEDİR'' -

Bazı çevrelerin ''eksen kayması'' iddialarına da işaret eden bakan Çiçek, ''Türkiye'nin ekseni yerindedir'' diyerek, ''Bizim eksenimizin kaydığını ileri sürenler önce dönüp kendi eksenlerine baksınlar'' dedi.
Bakan Çiçek, ''Bizim eksenimiz hukuktur, hukukun üstünlüğüdür'' diye konuştu.
Çiçek, Türkiye'nin bölgedeki bazı diktatörlere ''Kimyasal, biyolojik veya nükleer silah vermediğini'' de belirterek, ''Yıllarca bu diktatörlere bu silahları verenler şimdi dönüp yarattıkları Frankenştaynlara baksınlar'' dedi.

-GÖSTERİ YAPAN TÜRK GRUBU POLİS DAĞITTI -

Avusturya'nın başkenti Viyana'da aşırı solcu bir grubun, yaptığı gösteri polis tarafından dağıtıldı.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in katıldığı Avusturya Yozgatlılar Federasyonunun(AYFED), ''hemşehri günü'' etkinliğinin yapıldığı salon önünde toplanan 15 kişilik grup ellerinde, ''Hasta tutsaklar derhal serbest bırakılsın'' sloganları yazılı pankartlarla gösteri yaptı.
Bakan Çiçek'in salona gelişi sırasında aniden ortaya çıkan göstericiler polisin uyarısına rağmen dağılmayınca salonun önünde toplanan bazı Türk gençleri de müdahale edince küçük çapta bir arbede yaşandı.
Bakan Çiçek ve beraberindeki heyet üyeleri salona girdikten sonra polis, göstericileri olay yerinden uzaklaştırdı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:58

İLGİLİ HABERLER