Gündem
  • 14.6.2010 00:51

'PİNOKYO HİKAYESİ DOĞRU OLSAYDI BAZILARININ BURNU 2 METRE OLMUŞTU'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Eğer Pinokyo hikayesi doğru olsaydı bu muhalefetten bazı adamların burnu şimdi 2 kilometre olmuştu, söyledikleri yalanlardan dolayı" dedi.
Muğla'nın Bodrum ilçesinde partisinin ilçe teşkilatınca Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye Buluşuyor" konferansında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar geçen süreçle ilgili bazı değerlendirmelerde bulunarak "İlericilik, milliyetçilik lafla olmaz. Lafla hiçbir şey olmaz. Bal bal demekle ağız tatlanmaz. Akşama kadar 5 bin kere bal deseniz ağzınıza bal tadı gelmez. Balı yemek ve yedirmek lazım. Halkımızın refahını ve mutluluğunu
yükseltmek lazım. Yapılması gereken bu. Türkiye artık dünyanın peşine takılıp giden, rüzgarın önüne katılan yaprak gibi sürüklenen bir ülke değil, Türkiye gündem belirleyen, küresel iradenin bir parçası olan, yönlendiren ve yöneten bir ülkedir" dedi.
Konuşmasında muhalefete yüklenen Çelik, "Siz bugüne kadar muhalefetin bir şeye iyi dediğine şahit oldunuz mu? Ülkemiz adına güzel şeyler oluyorsa bundan sevinç duymamız gerekiyor. Takdir etmiyorsun, gölge etme başka ihsan istemez. İftiralar ve yalanlar peş peşe. Nedir bu iftiralar? Türkiye satılıyor, tutmadı, bu sefer dediler ki 'Kıbrıs satılıyor.' AK Parti hükümeti döneminde Kıbrıs'tan bir tek asker çekilmiş midir? Hayır. Bir tek metrekare toprak verilmiş midir? Hayır. Dünyada büyüme hızı en yüksek
ülke Çin'dir. Çin'in ortalama büyümesi yüzde 7'dir. Fakat Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni dünya tanımadığı için uluslararası istatistiklere de geçmiyor. Fakat AK Parti hükümeti döneminde dünyada en hızlı büyüyen ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir. Ortalama büyüme oranı yüzde 13'dür. Kıbrıs'ı satmak bu mudur? Eğer Pinokyo hikayesi doğru olsaydı bu muhalefetten bazı adamların burnu şimdi 2 kilometre olmuştu. Söyledikleri yalanlardan dolayı" ifadelerini kullandı.
Konuşmasında "Irkçılık bizim kitabımızda yazmaz" diyen Çelik şunları söyledi: "AK Parti iktidara geldiği günden beri şunu söylüyor: "73 milyon insan, bu ülkede yaşayan her vatandaşımız, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak kaydı ile etnik kökeni, dili, dini, mezhebi, coğrafyası ne olursa olsun o bu ülkenin birinci sınıf, saygıdeğer vatandaşıdır. Bizim millet anlayışımız budur. Irkçılık bizim kitabımızda yazmaz. Dünyaya gelirken, anne babanızı, etnik kökeninizi tayin etmek hakkı sizde mi? Kadın olmak
erkek olmak bizim elimizde mi? Sizin elinizde olmadan doğuştan getirdiğiniz özelliklerinizden dolayı övünme ya da yerinme hakkına da sahip değilsiniz. Irkçılık yeryüzünün en iğrenç şeyidir. Etnik milliyetçiliği reddediyoruz. Bölgesel milliyetçiliği de reddediyoruz. Dinsel milliyetçiliğe de, dini milliyetçiliğe de karşıyız."
TRT 6'nın yayın hayatına başlamasından söz eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "TRT 6'yı açtık bizi PKK ile müzakere etmekle, PKK'ya taviz vermekle suçladılar" dedi. Çelik "TRT 6'nın açılmasından dolayı PKK memnun oldu mu? BDP memnun oldu mu? Olmadı? Niye olmadı, çünkü TRT 6'yı seyreden insanlar TRT 6 yokken Roj Tv'yi seyrediyorlardı. Aklı bu işe ermeyenler bizi bölücülükle suçladılar" şeklinde konuştu.
Bugüne kadar halkın iradesinin küçümsendiğini öne süren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik "Bu halk her zaman zaten yanlış adam seçer. Turgut Özal da yanlış bir adamdı, Tayyip Erdoğan da zaten yanlış bir adamdı. Ancak CHP'yi seçersen bunlara göre doğruyu seçmiş olursun. Bu halkın da CHP'yi seçeceği yok" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "Sayın Kılıçdaroğlu çıkmış 'yolsuzluklarla mücadele edeceğiz' diyor. Günaydın" diyen Çelik, "AK Parti 8 yıldır iktidardadır. Türkiye'deki belediyelerin yüzde 60'ı AK Parti'de mi? Evet. Türkiye'de yüzde 65-70'e yakın il genel meclisinde de AK Parti çoğunluğu var mı? Evet. Peki eğer bir yolsuzluluk varsa siz buna bugüne kadar göz yumduysanız bunun ortağı değil misiniz? Ben şimdi CHP genel başkanına, CHP'lilere, bütün muhalefete sesleniyorum. Bildiğiniz bir şey
varsa gelin beraber açıklayalım ve cumhuriyet savcılıklarına gidin teslim edin. Bunun lafını yapmayın, yakışmıyor. Bütün siyasetçileri sanki hırsız diye nitelendirirseniz siyaset kurumunu ayak altına alırsınız."
Konuşmasında ayrıca "CHP'liler sabah akşam Onuncu yıl Marşı'nı söylüyor. Biz yüzüncü yıl marşını besteliyoruz" ifadelerini kullanan Çelik "Türkiye hukukun üstünlüğüne dayalı bir devlet olsun" dediklerini ifade ederek "Üstünlerin hukukuna dayalı devleti kabul etmiyoruz. Gücün kanununa bağlı bir devlet olmayacak. Kanunun gücüne tabi olan bir devlet olsun istiyoruz" dedi.
AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Nil Hıdır ve Yüksel Özden, AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül'ün de yer aldığı konferansta AK Parti'ye katılanlara parti rozetleri takıldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:58

İLGİLİ HABERLER