Dünya
  • 22.6.2015 16:42

Sevgilisini zenciye kaptırınca katliam yaptı

Amerika'yı sarsan kilise katliamında şok bir gelişme yaşandı.. 9 zenciyi kilisede katleden ırkçı beyaz Dylann Roof'un kuzeni Amerikan basınına açıklama yaptı. Kuzen katilin sevgilisini kendini terk ettiğini açıkladı. Katilden ayrılan kızın bir zenci ile çıkmaya başladığını söyleyen adı açıklanmayan kuzen, Dylann Roof'un bu olay nedeniyle zencilerden nefret ettiğini söyledi.

Charleston, Güney Carolina’da siyahlara ait bir kilisede dokuz kişiyi öldürmekle suçlanan zanlı mahkemeye çıkarıldı.

Kurban yakınlarının da katıldığı duruşmada oldukça duygusal bir hava gözlendi. Çarşamba günkü silahlı saldırıda kızını kaybeden 70 yaşındaki Ethel Lance, sanık sandalyesinde kayıtsız bir şekilde durduğu görülen Dylann Roof’a, “Benim çok değerli bir varlığımı elimden aldın, kızımla bir daha asla konuşma şansım olmayacak, ona asla dokunamayacağım, ama Tanrı seni affetsin. Ben de seni affediyorum” diye konuştu.

Roof, yakınların ifadelerini, içinde bulunduğu sanık odasından, iki ağır silahlı polisin eşliğinde izledi. Sanığın zaman zaman ekrandan gözlerini kaçırması dikkati çekti.

İlk duruşmada 21 yaşındaki sanığın kefaletle serbest kalıp kalmayacağı kararı da belli oldu. Dylann Roof’tan yasadışı silah bulundurma suçundan dolayı 1 milyon dolar kefalet istendi, ancak işlemekle suçlandığı 9 ayrı cinayetten dolayı kefalet hakkı verilmeyen Roof’un, her halükarda tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden 26 yaşındaki Tywanza Sanders’ın annesi Felicia Sanders sanığa, “Çarşamba gecesi İncil dersimizde sana kucak açtık. Ama sen tanıdığım en güzel insanları öldürdün. Vücudumun her parçası acı içinde” diye konuştu. Üniversiteden yeni mezun olan Tywanza Sanders, aynı saldırıda ölen teyzesini kurtarmaya çalışıyordu.

Altısı kadın, üçü erkek dokuz kurban arasında 87 yaşında bir kadın da bulunuyor. Saldırıda üç kişi de yaralanmıştı.

Kurban yakınlarından biri, kendisi beyaz olan Roof’un cinayeti işlemeden önce İncil dersindeki siyah Amerikalılara, “kadınlarımıza tecavüz ettiniz, ülkeyi işgal ediyorsunuz. Ben de yapmam gerekeni yapacağım” dediğini belirtti.

Dylann Roof, cinayetin ertesi gününde komşu Kuzey Carolina eyaletinde aracında yakalanmıştı. Roof’un bir sonraki duruşması Ekim ayında yapılacak.

Federal yetkililer, cinayetleri hem nefret suçu hem de ulusal terör olayı kapsamında soruşturacak.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:44

İLGİLİ HABERLER