Medya
  • 18.9.2014 23:24

Skandal haberin arkasından Türk çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York Times'ın Ankara Hacı Bayram Camii'nden IŞİD'e katılanlar olduğuna dair haberine sert çıktı, "Dün bir gazete Hacı Bayram Camii'den çıkışımızı fotoğrafını kullanıp bizi teröre destek vermekle suçluyor. Bu en hafif tabiriyle edepsizliktir, alçaklıktır, adiliktir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerle tepki gösterdiği haberin arkasından bir Türk çıktı; Ceylan Yeğinsu...

New York Times'a çalışan Yeğinsu, haberde kullandığı dil ile doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümetini hedef aldığını ortaya koydu. Ankara'nın Hacı Bayram mahallesi mevkiinden IŞİD'e katılımların yoğun olduğunu iddia etti.

Haber bizzat Erdoğan tarafından yalanlandı. Ancak daha önemlisi, haberi yapan Ceylan Yeğinsu'nun kendisi idi. Zira Yeğinsu, sıkı bir CHP'li, 'Gezi'ci ve "Ekmelci" resim ortaya koyuyor. Sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar da bunu gösteriyor.

Haberin gündeme oturması sonrası Twitter hesabından bir açıklama yapan Yeğinsu, fotoğrafın kullanımıyla kendisinin alakası olmadığı söyledi. Ancak haberin arkasında olduğunu ifade etti.

Esasında bu tarz haberlerin New York Times'ta yer alması çok da şaşırtıcı değil. Çünkü son dönemde bu yayın organı, Türkiye ve Erdoğan'ı hedef alan haberleriyle kendini gösterdi. Hatta daha birkaç gün önce Türkiye'nin IŞiD'den petrol aldığı haberi de yine bu gazetede çıktı. Ve cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı sertlikteki üslupla haberi yalanladı.

Bu arada ceylan Yeğinsu'nun tavrı, gezi sürecinde Türkiye karşıtı yapılan haberlerin hemen hepsinde imzası yer alan Selin Girit'i hatırlattı. Girit, Türkiye aleyhine oluşturulmaya çalışılan algı için BBC'ye çoğu gerçeği yansıtmayan haberler yapmış, sosyal medyada büyük tepki çekmişti.

A Haber

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:43

İLGİLİ HABERLER