Spor
  • 4.7.2015 00:08

Daum : Podolski için Galatasaray doğru adres

Daha önce Türkiye'de futbol oynayan Falko Götz ve teknik direktörlük yapan Christoph Daum, Galatasaray'ın hedefindeki Podolski'nin doğru tercih olacağı görüşünde.

Henüz imzalar atılmadı ama Podolski ile Galatasaray'ın sözleşme imzalaması için artık saatler sayılıyor. Gelen haberler Lukas Podolski ile Galatasaray'ın 3 yıllık bir sözleşme imzalayacağı yönünde.

Almanya'nın Welt gazetesi Podolski'nin geleceğini mercek altına aldı. Oyuncunun büyük ihtimalle Arsenal'deki kariyerinin sona ereceğini ve Arsene Wenger'in oyuncuya daha fazla ihtiyacının olmayacağını yazan gazete Podolski'nin kariyerinin son döneminde Sneijder ve -takımdan ayrılması gündemde olan- Melo gibi yıldızlarla aynı formayı giyeceğini belirtti.

Konuyla ilgili görüşü alınan Galatasaray'ın efsane oyuncularından ve şu sıralarda Saarbrücken'de teknik direktörlük yapan Falko Götz, "Lukas Galatasaray'a damgasını vuracak, buna eminim" dedi. Deneyimli oyuncunun İstanbul'da sadece futbol oynamayacağını söyleyen Götz, "Lukas'ın dışa dönük ve pozitif yapısı İstanbul'a alışmasına çok yardımcı olacak. Taraftarlar onu çok sevecek" diye konuştu.

 

Daum, "Eminim Lukas, İstanbul'da kendini evinde gibi hissedecektir. Tıpkı Köln'de olduğu gibi. Münih ve Londra'da bu ortamı bulamamıştı" şeklinde görüş bildirdi.

Podolski açısından Galatasaray'da oynamanın milli takım açısından da avantajı olacak. 30 yaşındaki futbolcu Almanya milli takımına Cebelitarık'la oynanan Avrupa Şampiyonası Elemeleri maçında davet edildi. Ancak Arsenal gibi Podolski'nin çok fazla forma şansı bulamadığı bir kulüpte yer almaya devam etmesi, zamanla Joachim Löw'ün de tercihini daha formda oyunculardan yana kullanamsına neden olacak.

Daha önce Welt gazetesine röportaj veren Löw, "Podolski'nin daha çok oynamasını istiyorum. Sezonda en az 30-40 maç oynamalı. Sezonda birkaç maç oynamaya devam ederse EURO 2016'da bize yardımcı olamaz" diyerek oyuncusuna adeta daha fazla forma giyebileceği bir takımda oynaması adına hedef gösterdi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:32

İLGİLİ HABERLER