Gündem
  • 24.1.2020 22:52

Süleyman Soylu'dan deprem açıklaması

KAYNAK : ENSONHABER

Bakan Soylu'dan Elazığ depremine ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ merkezli depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, şunları söyledi:

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan ilk açıklama geldi. Soylu, "Altı kişi hayatını kaybetti, 84 kişi yaralandı. Elazığ Maden'de 4 - 5 katlı bina yıkıldı, içinde yaşayanlar vardı." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu açıklamasında, "İlk aldığımız bilgiler çerçevesinde Sivrice'de Doğanyol'da Pötürge'den bilgi almaya çalıştık. Doğanyol'da 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. İlk aldığımız bilgilerde özellikle Malatya Pötürge'de iki yaralı vardı. Ama şimdi yeni bir bilgi daha geldi. Toplam iki vatandaşımız hayatını Malatya'da, iki vatandaşımız da hayatını Elazığ'da kaybetmiş. Tüm ulaşan ihbarlarda 6 vatandaşımız deprem nedeniyle hayatını kaybetti, 84 kişi ise yaralandı. Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

"Malatya Pötürge'de birkaç binanın yıkıldığı veya hasar aldığı konusunda bir bilgimiz var. Köylerde hasar olduğu konusunda da bilgi var.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da meydana gelen 5,8'lik depremin ardından vatandaşlara çok kritik bir uyarıda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da meydana gelen 5,8'lik depremin ardından uyarılarda bulundu.

Süleyman Soylu, NTV canlı yayına bağlanarak, "Vatandaşlarımız lütfen telefon hatlarını meşgul etmesin. İnternet üzerinden konuşmalarımızı yapalım. Süreçte yardımcı olmak adına vatandaşlarımızdan rica ediyorum" dedi.

Elazığ'da hatlar çöktü

Deprem sonrası operatörlerin çökmesine bağlı olarak telefon iletişimi sağlanamıyor.

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Elazığ'da 10 binada büyük hasar var."

Bakan Soylu'dan Elazığ depremine ilişkin açıklama

Afet anında iletişim uyarısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, afet anında iletişimin SMS ile internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından, telefon görüşmelerinin kısa tutulması ve haberleşmelerin SMS ile internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Deprem sonrası iletişimin kesintisiz sürdürülebilmesi hayat kurtarır. Haberleşmelerinizi SMS ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapın. Hayati durumlar dışında telefon görüşmesi yapmaktan kaçının! Telefon görüşmelerinizi kısa tutun” ifadelerini kullandı.
 

Güncellenme Tarihi : 25.1.2020 00:56

İLGİLİ HABERLER