Spor
  • 3.3.2021 22:54

Terim patladı!.. Tuzağa düşürüldük, Cüneyt Çakır'da tezgahın içerisinde

Fatih Terim: Daha 2 gün önce skandal karar verdi!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Ankaragücü'ne 2-1 kaybettikleri maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, VAR hakemi Cüneyt Çakır'ın 2 gün önce Trabzonspor-Fenerbahçe maçında skandal bir karar imza attığını iddia edip, bu maça da VAR hakemi olarak atanmasına tepki gösterdi.

Terim, maçın ardından yayıncı kuruluşa şu ifadeleri kullandı:

"İki gün önce VAR'daydı Cüneyt Çakır. Niye buraya apar topar geldi. Skandal bir karara imza atmış orada. Çok yazık. Mustafa Muhammed'in kırmızı kartı çok yazık. Resmen kafasıyla dirseğine doğru gidiyor attırmak için. Hani yeterli şiddet görmemişti Alanya'daki Zorbay Küçük. 4 dikişi, kanamayı yeterli görmedi. Yenilgiyi hakeme yormadım da tuzağa düşürüldük diye düşünüyorum. Kimseyi ilgilendimez bizim iyi ya da kötü oyunumuz. Ama doğru karar, yanlış karar herkesi ilgilendirir. Gücümüz, inancımız, yüreğimiz herkese, her şeye yeter. Bize futbolu öğretmeye kalkmasınlar. Biz yine seyirciyle oynadık. Galatasaray maçları böyle oluyor. Temsilciye devrede sorduk 'sahaya çıkmasak ne olur?' diye.  Bir kural var mı, tribünler boşaltılır mı ama bir kural yok. Futbolu bize öğretmeye kalkmasınlar. İyi olsun diye genç hakemlere destek olalım diye çırpınıyoruz. Bundan sonra asla. Her yerde ceza almamaya özen göstererek, artık nereye kadar göstereceksek..."

Cüneyt Çakır niye apar topar verildi buraya?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Ankaragücü maçının ardından yayıncı kuruluşa konuştu. Bugünkü maçta Arda Turan'ın eline çarpan top sonrası penaltı çalındığının altını çizen ve geçtiğimiz sezon oynanan Beşiktaş maçını hatırlatan Terim, "Geçen sene Beşiktaş maçında Vida'nın elinden seken topu Cüneyt Çakır öyle bir anlattı ki, az daha özür dileyecektik. Bu nereden geliyor? Kendisi de VAR'da duruyor." dedi. Cüneyt Çakır'ın Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki performansının eleştiren Terim, "2 gün evvel VAR'daydı Cüneyt Çakır. Bugün niye apar topar verildi buraya? Orada skandal bir karara imza atmış. Bizim maçımızda yapılanlarda yine orada, şimdi yine burada." diye konuştu.

'Cüneyt Hoca bize penaltıda öyle bir izah etti ki...'

"Oyuna iyi başladık, ilk 5 dakikada öne geçebilirdik. Sonra oyunun kontrolü bizdeydi, yine pozisyon bulduk ama en son Emre'nin atamadığı... Böyle oyunlarda öne geçmek tüm gidişatı değiştirir. Özellikle başka bir oyun oynanır 1-0 sonrası, bizim de işimize gelir. Bu kadar pozisyon sonrası devreye 1-0 geride girmek hiç hoş olmadı bizim için. Penaltıda hiçbirimiz mutabık kalamıyoruz. Cüneyt Hoca bize penaltıda öyle bir izah etti ki biz özür dileyecektik az daha, e bugünkü nereden geliyor?"

'Bugün niye apar topar verildi buraya?'

"2 gün evvel VAR'daydı Cüneyt Çakır. Bugün niye apar topar verildi buraya? Orada skandal bir karara imza atmış. Bizim maçımızda yapılanlarda yine orada, şimdi yine burada."

'Şiddet olunca yeterli şiddet görmemişti Alanya'daki Zorbay Hoca?'

"Mohamed'in kırmızı kartı hele hele, çok yazık. Kafasıyla, attırmak için dirseğe doğru gidiyor. Hani şiddet olunca yeterli şiddet görmemişti Alanya'daki Zorbay Hoca? 4 dikişi, kanamayı yeterli görmedi o."

'Bir tuzaktır diyorum, bugün düşürüldük diye düşünüyorum'

"Bir tuzaktır diyorum, bugün düşürüldük diye düşünüyorum. Bize daha kolay veriliyor ve daha kolay verilmiyor. Bizim iyi-kötü oyunumuz kimseyi ilgilendirmez ama doğru-yanlış karar herkesi ilgilendirir."

'Sen beni 57. dakikada 10 kişi bırakamazsın'

"Sen beni 57. dakikada 10 kişi bırakamazsın. O zaman hangisi kırmızı kart? Yumruk vurdum kırmızı kart, elimi çıkardım hafif, o da kırmızı kart. E neredesin VAR? Bunlar VAR'a gidip gelmeyi zül addediyorlar herhalde. Cüneyt Çakır, VAR'a gelmez, VAR'daki çağıramaz Cüneyt abisinden korkudan. VAR'dayken de o müdahale etmez. Bizim inancımız, yüreğimiz her şeye yeter."

'Özür mü dileyelim?'

"Luyindama'nın yaptığı kırmızı kart diyorum ben çıkıp, e değilmiş, özür mü dileyelim? Biz bugün yine seyirciyle oynadık. Tribünler dolu. Biz kime gidersek seyirciyle oynuyoruz. Devre arası gözlemci ve temsilciyle konuştum. Kuralı öğrenelim ki bunlar stadı terk etmezse oynamıyoruz diyelim ama karşılığına kurallar yok. Bugün doluydu."

Güncellenme Tarihi : 3.3.2021 23:02

İLGİLİ HABERLER