Yaşam
  • 1.7.2005 00:07

TÜRK MANKENLERİN AB DEFİLESİ!..

CENK SARIKAYA
İSTANBUL - Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) hazır giyim kursunu başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı.

 
Taksim TÜYAP Meydanı'nda gerçekleştirilen sertifika töreni öncesi bir defile yapıldı. Törene Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, sertifika alacak öğrenciler ve velileri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Amacımız iş olasılığını artırmak ve işsizliği en aza indirmek. Biz Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında, meslek edindirmede biraz geride kaldık. KOSGEB'in başlattığı bu proje ile AB standartlarına çıkacağımıza inanıyorum" dedi.


Ardından konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Yeniay'ın söylediklerine katıldığını ifade ederek, "Biz de Beyoğlu Belediyesi olarak Bilgi Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'yle ortaklaşa bir çalışma yapıyoruz. İşsiz gençleri toplayıp, üniversitelerimizde eğitiyor ve sonra da iş imkanı sağlıyoruz. KOSGEB de inanıyoruz ki işsizliğe çözüm olacak. AB ürettikleri insan kalitesiyle ön plandalar, artık bizde kalitemizle ön plana çıkmaya hazırız" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Balıbey ise, "Amaç insanları iş sahibi yapmak. Projeye destek veren herkese teşekkür ederim. KOSGEB'i de yaptığı çalışmadan dolayı kutluyorum" diye konuştu.


Daha sonra KOSGEB'de eğitimlerini tamamlayan öğrencilere belediye başkanları ve İl Milli Eğitim Müdürü Balıbey sertifikalarını takdim etti. Ardından KOSGEB'in öğrencilerinin hazırladığı kostümler, aralarında Didem Taslan ve Deniz Pulaş'ın da bulunduğu ünlü mankenlerin katıldığı defileyle sergilendi.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:28

İLGİLİ HABERLER