Ekonomi
  • 5.11.2019 16:57

Venezia Wear Tesettür Elbise ve Kombin Seçenekleri

Bayanların tesettür kıyafetlerini tercih ettiklerinde özen gösterdikleri konuların başında tesettür kombin uyumu gelmektedir. Bu uyumu yakalamanın birçok yöntemi bulunmaktadır. Fakat sanıldığı kadar kolay bir durum olmadığını söylemekte de yarar vardır. Bayanlar bir yandan sevdikleri kıyafetleri tercih ederken bir yandan da bu uyumu yakalamaya çaba göstermektedir. Baştan aşağı uyum yakalamanın yöntemi ise modacıların önermiş oldukları konulara dikkat etmeleridir.

 Üst ve Alt Uygunluğu Yakalamak

 Kıyafet kombinasyonu tesettür elbise için yapılırken, mutlaka alt ve üst kıyafetlerin tercihine özen gösterilmesi gerekmektedir. Örneklendirmek gerekirse üst tarafta uzun elbise giyilmesi halinde alt kısımlar için kısa etek veya pantolon tercihinde bulunulması gerekir. Aynı şekilde alttaki pantolon veya etek uzun olduğu zamanlarda üst kıyafette mutlaka birazcık kısa kıyafetler seçilmelidir. Uzun ve kısa uyumu bulunmadığı zaman normal kilodan daha fazla zayıf veya kilolu görünüm oluşturulabilmektedir.

 Renk Tercihinin Yapılması

 Baştan aşağı tesettür kombin konusunda önemli olunduğu kadar tercih edilecek olan renkler de bir o kadar önemlidir. Bu renk uyumunun elde edilmesi için önce bayanların sevdiği rengi seçmeleri ve kendisine en fazla uyumlu olan renkleri belirlemesi gerekmektedir. Bu, şal, elbise, etek, ayakkabı ve çanta uyumu şeklinde olabilmektedir. Yani kişi baştan aşağı bir uyum yakalamak zorundadır.

 Eğer açık renkler kişi tarafından sevilmekte ise tesettür kombinde pembe renkli şal, uzun beyaz bir tunik, açık renkli olan spor ayakkabı, hafif kısa olan siyah etek tercihi yapılabilmektedir. Bununla birlikte bilhassa renk kombini önerisinde bulunmakta olan modacıların sözlerine de dikkat edilmesi gerekmektedir. Aynı biçimde renk tercihlerini yaparken hatalara düşmemek için sezon ile uyumlu olan renklerin de detaylı bir şekilde araştırılarak bulunması mümkündür. Bayanlar eğer kendi zevklerine uyumlu olarak giyinecekler ise, mutlaka renklerin birbirleri ile uyumlu olup olmadığına bakılmalıdır.

 Tesettür Kombinlerde Şal Tercihi

 Bayanların tesettür kombinleri yaparken en çok zorlanmakta olduğu konuların içinde şal tercihleri gelmektedir. Bunun nedeni seçilen şalın ten rengi ve elbise ile uyumlu bulunması gerekmektedir. Sade renklerle bezenmiş elbiseler için daha düz eşarp ve şal seçilmelidir.

 

Güncellenme Tarihi : 5.11.2019 16:58

İLGİLİ HABERLER