Gündem
  • 10.1.2013 14:00

Vural, İmralı görüşmelerini topa tuttu

MHP Meclis Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Evet terör bitsin bitirelim ama biz diyoruz ki Türkiye bitmesin. Bu gidişat gidişat değil" dedi.

Oktay Vural, aralarında CHP Bursa Milletvekili Aykan Aydemir’in bulunduğu kalabalık bir grup karşıladı. Milli Görüş Bremen Bölgesi Sorumlusu Zeki Başaran ile birlikte Bremen’e gelen Vural, Almanya’ya gelmekten mutlu olduğunu dile getirdi. Vural, seminer için Almanya’da bulunan CHP’li Aydemir ile de bir süre sohbet etti. Aydemir daha sonra aynı uçakla Türkiye’ye döndü.

HÜKÜMETIN TERÖR POLITIKASINI ELEŞTIRDI

Oktay Vural, konuşmasında Türkiye’de terörün bitmesi gerektiğini, İmralı’nın muhatap alınmasından rahatsız olduklarını anlattı. Vural, şöyle dedi:

"Evet terör bitsin, bitirelim. Ama biz diyoruz ki 'Türkiye bitmesin.' Bu gidişat; gidişat değil. İmralı canisi Başbakan’ın muhatabı olmuş, sayın Başbakan İmralı’yı muhatap gösteriyorsa bu benim kanıma dokunur; Silahın egemenliğini ve terör örgütü olan bir örgütün Başbakan’ın muhatabı haline getirilmesi, İmralı'nın politik lider haline dönüştürülmesi. Ya politik açılımlar; yok Kürt açılımı, yok bu açılımı, yok şu açılımı. Geldiğimiz nokta bu. Irak’ın kuzeyinde güvenli bölgede PKK besleniyor. Şimdi herkes elini vicdanına koysun. Evet, terörle mücadele edelim. Ama mücadele ediliyor mu ? Aksine terör örgütü cesaretlendiriliyor ve terör örgütü Kürt kökenli insanların temsilcisi konumuna dönüştürülüyor. Halk terör örgütünün kucağına itiliyor. Bir terör örgütü bu safhaya kadar gelip Türkiye Cumhuriyeti’ne yol haritası sunuyor."

"İMRALI TÜRK DEVLETINE YOL HARITASI SUNAMAZ"

İmralı’nın Türkiye Cumhuriyeti’ne yol haritası sunma pozisyonuna getirildiğini, bunun kabul edilir olmadığını söyleyen Oktay Vural, şöyle devam etti:

"İmralı, yattığı yerin yatağını bulamazken, Türkiye Cumhuriyeti devletine yol haritası sunacak konuma gelmişse ve bugün terör örgütünün liderleri sözde liderleri gazete sayfalarında Türkiye’ye tehditler savurabiliyorsa bu bir sonuçtur. Maalesef terör örgütü cesaretlendirilmiştir. 2002 yılında darma duman edilmiş bir terör örgütü cesaretlenmiş, beslenmiş, Türkiye Devletine meydan okuyacak, yol haritası sunacak ve siyasal çözüm doğrultusunda da bize yön gösterecek konuma gelmiştir. O kundaktaki bebeleri öldürenleri masum gösteriyor, aklıyo paklıyorlar. Nerdeyse suçlu biz olacağız. Adam masum! Teröristler insan hakları savunucusu, Türk milletini korumak isteyen milliyetçiler suçlu nerdeyse. Terörle mücadele edenler suçlu konumuna dönüştürülüyor. Terör örgütünün bir siyasal amacı, hedefleri varsa o hedefleri meşrulaştırarak teröre ve silaha çözüm bulamazsanız. Ancak terör ve silaha teslim olursunuz. Devlet uyumaz, uyumamalı ama devlet uyuyor, uyudu. Bugün devlet uyumussa millet uyumamalıdır. Habur'da devlet töreniyle terörist karşılama töreni yapıldığı, Oslo’da terör örgütüyle müzakereye oturulduğu zaman devlet uyumuştur. Hükümeti uyarıyoruz; terör örgütünü muhatap almadan, terör örgütüne silah bıraktıracak, minimalize edecek tetbirleri alın."

"TÜRK MİLLETİ IRKÇI DEĞİLDİR"

MHP'li Oktay Vural, Türk Federasyonu tarafından düzenlenen geceye katılırken her zaman Avrupalı Türklerin yanında olduklarını ifade ederek, Türk Milleti'nin tarihinin hiçbir noktasında ırkçı olmadığını, aş, iş, herşeyini paylaştığını, hiç kimseye kem gözle bakmadığını söyledi. Vural, "Türk Milletine, milliyetçiliğe ırkçlık yaftası yakıştırmak isteyenler dönüp Avrupa’daki ırkçılığa, İslam fobisine, Türk Milletinin evlatlarına yapılan ayrımcı ve ırkçı düşüncelere dönüp baksınlar” dedi.

MHP olarak Avrupalı Türklerin yanında olduklarını, sorunları TBMM'de çözmek için çalıştıklarını vurgulayan Oktay Vural, "Artık sizler de Türk vatandaşı olarak oy kullanacaksınız. Avrupalı Türkler'in askerlik için yatırdıkları para yüksek. Bu paranın 5 binden 10 bin Euro’ya çıkarılması yanlış. Avrupa zaten kriz içerisinde, bir işten çıkarma olduğu zaman bizim insanlarımız gidiyor, bir de bunu yapmak çok yanlış. Emeklilikle ilgili borçlanmanında çok arttığını düşünüyoruz" diye konuştu.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:34

İLGİLİ HABERLER