Sağlık
  • 12.7.2012 10:23

1 milyon dolarlık bebek

Dünya da ilk defa İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kök hücre nakli ile birlikte ince bağırsak nakli yapılan 9 aylık Hüseyit Yiğit bebek ameliyatından 55 gün sonra doktorlarıyla basının karşısına çıktı.

Doğuştan bağırsakları çalışmadığı için yemek yiyemeyen küçük Hüseyin artık yüzde 90 ağızdan besleniyor.

Geçen sene aynı hastalığı taşıyan bir bebeğin, Türkiye’de tedavi şansı olmadığı için yurt dışına gönderildiğini ve bu tedavinin bir bölümünün bile devlete maliyetinin 600 bin dolar olduğunu belirten Opr. Dr. Selçuk Kılınç, ‘Artık yurt dışından Türkiye’ye tedavi için gelecekler. Hüseyin bebek, tam 1 milyon dolarlık bir bebek" dedi.

'DÜNYADA BENZERİ YOK'

Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Opr. Dr. Cezmi Karacada, Türkiye’de ilk ince bağırsak naklinin hastanelerinde 2003 yılında yapıldığını hatırlatarak, “Şu ana kadar 13 ince bağırsak nakli yapıldı ne yazıkki yaşayan sadece 5 kişi var. Son 6 hastaya kök hücre nakli ile birlikte nakil yaptık, bu hastalardan ikisi hayatını kaybetti. Dünyada kök hücre nakli ile birlikte bağırsak nakli yapan ve böyle bir seri yakalayan başka bir ülke, başka bir hastane yok. Biz cerrahisini yapıyoruz ama önemli olan bağışta bulunulması " dedi.

HABER: ŞEYDA BURCU İKİZ - BUGÜN

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:46

İLGİLİ HABERLER