Medya
  • 2.11.2006 11:44

10. YILINI KUTLAYAN NTV'Yİ DEPREM İHYA ETTİ

Türkiye’nin haber kanalı NTV bugün 10’uncu yaşını kutluyor. 1996’da Türkiye’de tematik haber televizyonculuğunun öncüsü olarak yayın hayatına başlayan NTV, 1999 yılında Doğuş Grubu’na katıldıktan sonra büyük bir medya grubuna giden yolda temel taşı oldu.

NTV’nin hikayesi 1996 yılı ortalarında başladı. İşadamı Cavit Çağlar’ın yeni bir televizyon kanalı kurma hedefi, Erman Yerdelen’in Nuri Çolakoğlu’nu bulmasıyla haber kanalı projesine dönüştü.

Genel Müdürlük Nuri Çolakoğlu’na, Genel Yayın Yönetmenliği Tayfun Ertan’a, Spor Servisi Kenan Onuk’a, Haber Merkezi şimdi Genel Müdür olan Cem Aydın’a, Ankara bürosu bugün Radikal gazetesinin Ankara Temsilcisi olan Murat Yetkin’e, ekonomi ise Celal Pir’e emanet edildi.

İlk canlı yayın, anlamlı bir günde 10 Kasım 1996’da yapıldı. NTV, Ocak 1997’de 24 saat düzenli yayına geçti. 28 Şubat sürecinde, Öcalan’ın yakalanışında NTV’nin habercilik başarıları çok konuşuldu.

DEPREM ÖNE ÇIKARDI
NTV, Marmara depreminde haberciliği ile öne çıkarken bir yandan da bölgede iletişimi sağlama aracı haline dönüştü.

NTV, 1999 yılında Doğuş Grubu bünyesine katıldı. Doğuş Grubu’nun kurucusu işadamı Ayhan Şahenk’in vizyonu, NTV’nin geleceğine de damgasını vurdu. Ayhan Şahenk’in ölümünden sonra bayrağı devralan oğlu Ferit Şahenk medyayı, Doğuş Grubu’nun geleceğindeki en önemli sektörlerden biri olarak tanımladı ve NTV’nin yayıncılık anlayışını farklı mecralarda yeni markalarla genişletme sürecine girdi.

NTV, Türkiye’nin tek haber kanalına dönüştü. Spor yayınları için özel kuşaklar tasarlandı. Haftasonu yayınladığı Avrupa’nın önde gelen liglerinden maçlar büyük ilgi çekti. Basketbol, spor yayınları içinde hep özel bir yere sahip oldu.

16 farklı markadan oluşan medya devi
DoĞuŞ Medya Grubu bugün 16 yayın kuruluşuna sahip. Doğuş Yayın Grubu çatısı altında, NTV, CNBC-e, NBA TV, haber portalı NTVMSNBC, NTVSPOR.NET, radyo grubu; NTV RADYO, RADIO N101, ROKKET FM, RADYO EKSEN, dergi grubu; Natıonal Geographic TÜRKİYE, F1 Racing, SlamTÜRKİYE, NG KIDS, Bıllboard TÜRKİYE ve CNBC-E BUSINESS TÜRKİYE bulunuyor. NTV’nin kuruluşunda Haber Müdürü olan Cem Aydın da bugün Doğuş Yayın Grubu’nun Genel Müdürlüğünü yapıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 01:56

İLGİLİ HABERLER