Tedesco'dan derbi için karar
Fenerbahçe'de Ederson, 2-2 sona eren Çaykur Rizespor maçının son dakikalarında yediği gol sonrası taraftarının tepkisini çekmişti. Son olarak Türkiye Kupası'nda kaybedilen Konyaspor karşılaşmasında da kaleyi koruyan deneyimli eldivenin Galatasaray derbisinde oynatılmayabileceği iddia ediliyordu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco'nun kararını verdiği aktarıldı.
Derbi hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de Ederson'un durumunun soru işareti olduğu, Domenico Tedesco'nun Galatasaray'a karşı Tarık Çetin'i oynatabileceği iddia ediliyordu.
Milliyet'te yer alan habere göre, Domenico Tedesco tüm dedikoduları ve iddiaları boşa çıkaracak. İtalyan çalıştırıcının kaleci tercihinde herhangi bir değişiklik yapmayacağı belirtildi.
Tedesco, Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde bu tür yüksek tansiyonlu maçları sayısız kez oynayan Ederson'un tecrübesinden faydalanmak istiyor.