Dünya
  • 30.4.2024 19:21

30 İsrail askeri savaş için Gazze'ye dönmeyi reddetti

İşgal askerleri Refah'ı işgal kararına “isyan ediyor”.. “Kanal 12”: 30  paraşütçü asker hizmete dönmeyi reddetti 

İşgal ordusunda yer alan yedek paraşütçü bölüğünden 30 asker, işgalin güney Refah kentine yönelik gerçekleştirme tehdidinde bulunduğu işgale katılmak için hazırlık yapıldığına dair raporlar aldıktan sonra artık  Gazze Şeridinde savaşa katılamayacaklarını bildirdi. 

İsrail Kanal 12'nin 28 Nisan 2024 Pazar günü aktardığına göre bu haber, işgal ordusunun gücünde büyük bir tükenişe işaret ediyor ve bu adımın başkalarını da bu adımı atmaya sevk edebileceğini gösteriyor. 

7 Ekim'deki Mescid-i Aksa selinin ardından Gazze Şeridi'ndeki savaş sırasında çok sayıda İsrail tugayı Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılara katıldı.

Bunların arasında Nahal Tugayı'nın yanı sıra Givati ​​Tugayı ve Golani Tugayı da var. Bu saldırılar sırasında İsrail işgali, bu tugayların en önde gelen liderleri de dahil olmak üzere birçok askerini kaybetti; 
İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi sınırlarında Filistin direnişiyle yaşanan çatışmalar sırasında Nahal Tugayı Komutanı Yonatan Steinberg'in öldürüldüğünü duyurdu.

 İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi'ndeki savaşının 6 aydan uzun bir süre önce başlamasından bu yana 2.000'den fazla asker, polis ve güvenlik personelini "iş göremez hale getirdiğini" itiraf etti; bu, günde 60 ordu ve güvenlik personelinin engelli olduğunu gösteriyor.   

Verilerde, "7 Ekim 2023'ten bu yana Ordu Rehabilitasyon Bölümü, her gün yaklaşık 60 engelli olmak üzere 2.000'den fazla asker, polis ve güvenlik personelinin engelli olduğunu tespit etti." 

Verilere göre, "Bu engelli kişilerin yaklaşık yüzde 60'ında amputasyon dahil uzuv yaralanmaları ve yaklaşık yüzde 10'unda ise organ yaralanmaları var". 

Aynı veriler aynı zamanda "uyku güçlüğü çeken kişilerin yüzdesinin geçen yaz %18,7'den %101 artışla %37,7'ye çıktığını" da gösterdi. 

Web sitesi şunları söyledi: "Savaş sırasında yüksek stresten muzdarip olma oranı %43,5'e yükseldi, bu da yaklaşık %78'lik bir artıştı." Şunları ekledi: "Yöneticiler (çalışma kurumlarında) çalışanların yokluğunda, acil durum barınaklarının eksikliğinde ve acil durum barınaklarında bir artış olduğunu bildirdiler. savaşın başlangıcından bu yana işyerinde artan stres hissi. 

Aynı zamanda işgal ordusu, Gazze'deki savaşın başlangıcından bu yana 640 subay ve askerin öldürüldüğünü, 7 bin 200'den fazla askerin de yaralandığını ve "Rehabilitasyon" koğuşuna alındığını kabul etti. İsrail Savunma Bakanlığı'nın "Bölümü".

Bölüm, (resmi) Yayın Otoritesi'ne göre bu enfekte kişilerin yaklaşık %30'unun, yani 2.111 enfekte kişinin çeşitli zihinsel reaksiyonlar (psikolojik krizler) yaşadığını söyledi.

"Psikolojik krizlere maruz kalanların yaklaşık% 60'ı veya yaklaşık 1.267 yaralı insan için psikolojik yaralanma ana yaralanma" ve ayrıca "toplamda yaralananların% 95'inin yaşa kadar yedek askerler olduğunu belirtti. 30 yıllık."

Rehabilitasyon Bölümü'ne göre, "Rehabilitasyon Bölümü, 2024 yılı sonuna kadar anksiyete, travma sonrası depresyon, uyum ve iletişim güçlükleri gibi psikolojik semptomlardan muzdarip olanlar da dahil olmak üzere yaklaşık 20.000 yeni hastayı kabul etmeye hazırlanıyor."

Filistin ve BM verilerine göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşı, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 110.000'den fazla Filistinli şehit ve yaralının yanı sıra çocukların ve yaşlıların hayatına mal olan kitlesel yıkım ve kıtlık bıraktı. 

İsrail işgali, Güvenlik Konseyi'nin derhal ateşkes kararı vermesine ve "soykırım" suçlamasıyla ilk kez Uluslararası Adalet Divanı'na çıkmasına rağmen savaşı sürdürüyor. 

Güncellenme Tarihi : 30.4.2024 20:04

İLGİLİ HABERLER