Dünya
  • 30.4.2024 19:38

İran Cumhurbaşkanı Raisi : İsrail'e attığımız füze ve dronları ondan fazla ülke engellemeyeye çalıştı

Raisi: 10 ülke İran'ın insansız hava araçlarını ve füzelerini önlemede başarısız oldu

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, 10'dan fazla ülkenin teknolojik yeteneklerini kullanarak True Promise Operasyonunu engellemeye çalıştığını ancak başarısız olduğunu açıkladı.

Raisi, Tahran'ın doğusunda Şahrud kentinde yaptığı konuşmada, işgal altındaki Filistin'deki İsrail hedeflerine yönelik İran füzeleri ve insansız hava araçlarının önlenmesinde ABD'nin yanı sıra Fransa, diğer Avrupa ülkeleri ve bazı bölge devletlerinin tüm imkanlarıyla yer aldığını belirtti. 

Kendisi, İran'ın "İsrail"e yönelik kesin misilleme saldırılarının, İran'ın sürpriz unsurunu kullanmamasına ve daha önceki bir duyuruya göre saldırıyı sürdürmesine rağmen gerçekleştiğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı, İsrail işgal grubunun bir hata yapıp İran topraklarına saldırması halinde Tahran'ın tepkisinin "İsrail"i ve destekçilerini yaptıklarından pişmanlık duyacağı konusunda uyardı.

Raisi Çarşamba günü İran'ın "İsrail"e yönelik misilleme saldırısının İsrail işgal varlığını cezalandırmayı amaçlayan kesin bir eylem olduğuna dikkat çekti.

True Vaat Operasyonu'nun sınırlı bir eylem olduğunu belirtti ve İran'ın "İsrail" e karşı daha geniş bir operasyona karar vermesi durumunda, işgal kuruluşunun ortadan kaldırılacağını belirtti.

Kendisi aynı zamanda "İsrail"in İran'ın çıkarlarına karşı yapacağı her türlü düşmanca eylemin daha güçlü bir tepkiyle karşılanacağı konusunda da uyardı.

İran Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları, Al Mayadeen'e  İran Silahlı Kuvvetlerinin İslam Cumhuriyeti'ne yönelik herhangi bir saldırıya kararlı ve güçlü bir şekilde yanıt vermeye son derece hazır olduğunu doğrulayan İran Ordusu Başkomutanı Tümgeneral Seyyid Abdolrahim Musavi'nin açıklamalarını tekrarladı. 

İlgili bir bağlamda, İran İslam Devrim Muhafızları Birliği'nin (IRGC) Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Amir Ali Hacızade Perşembe günü yaptığı açıklamada, ülkesinin İsrail işgal varlığına asgari yeteneklerle ve modası geçmiş silahlarla karşı çıktığını doğruladı.

Hacızade, İran'ın True Promise Operasyonu sırasında son teknoloji ürünü "Hürremşehr", "Sejcil", "Haj Qasem", "Khaibar Shekan" veya hipersonik füzelerinden hiçbirini kullanmadığını belirterek, söz konusu füzelerin ağır silahlara sahip olduğunu vurguladı. ve yüksek yetenekler.

Güncellenme Tarihi : 30.4.2024 19:45

İLGİLİ HABERLER