Sağlık
  • 28.1.2022 14:44

50 faktör güneş kremi faydaları nelerdir?

Güneş ışınları, insan sağlığı için çok önemli bir yerde ve D vitamininin sentezi gibi ciddi rollere sahip. Bununla birlikte, güneş ışınlarında cildimiz için zararlı etkiler de söz konusu olabiliyor. Güneş ışınlarının bu etkisine karşı SPF özellikli kremleri kullanmak önemli. Peki güneş kremlerinde SPF ne demektir ve hangi faktörlü kremi tercih etmek gerekiyor? Güneş ışınları ne ölçüde zararlıdır ve hangi güneş kremini tercih etmeliyim diyorsanız, merak edilenleri yanıtladık.

Güneşin zararlı ışınları hangileri?

Güneş ışınları her ne kadar insan cildi için faydalı olsa da, güneş ışınları içinde yer alan iki tip ışın, cilde zarar verebilir. Güneşin zararlı ışınları UVA ve UVB ışın olarak adlandırılır. Tercih ettiğiniz güneş kreminin faktör sayısı, UVA ve UVB ışınlarına karşı koruma sağlar. SPF, yani sun protect factor de burada devreye girer. SPF sayısı ne kadar yüksekse, koruma oranı o kadar yüksek olur. Peki cildi güneşin zararlı ışınlarından korumak için hangi SPF oranına sahip güneş kremi tercih edilmeli?

SPF 50 faktör güneş kremi ile önleminizi alın

Piyasada yer alan güneş koruyucu kremlerin her biri farklı SPF seviyesine sahip. SPF faktörü yüksek güneş kremleri ile ilgili yapılan araştırmalar, SPF seviyesinin doğrudan koruma sağladığını gösteriyor. Yapılan araştırmalara göre SPF 15 güneş kremi, güneş ışınlarının zararlı kısmı olan UVB’yi yüzde 93 oranında engellemekte. SPF 30 güneş kremlerinde koruyuculuk oranı yüzde 97’yi bulurken, SPF 50 güneş kremi ise yüzde 98 oranında UVB ışınlarını bloke etmektedir.

 

Güneş kremleri, doğru bir şekilde kullanılmadığında cilt için ciddi problemler söz konusu olabilir. Bu nedenle cildinizi güneşin olumsuz etkilerine karşı korumak için yapmanız gereken doğru güneş kremini kullanmak. SPF 50 faktör güneş kremi kullandığınızda, UVB ışınlarını yüzde 98 oranında engellemiş ve güneş ışınları kaynaklı cilt problemlerine karşı önleminizi almış olacaksınız.

 

50 faktör güneş kremi ve diğer güneş kremi seçeneklerinde, dünyanın en iyi markalarının ürünlerine yer veren DermoDr, aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir adres. Kampanyalı, indirimli güneş kremi ürünleri için siz de DermoDr online alışveriş sitesine göz atabilir, hızlı kargo ile Türkiye’nin her yerinde adresinize teslim alabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 28.1.2022 14:45

İLGİLİ HABERLER