Gündem
  • 20.7.2022 10:44

5'i ölü 3'ü diri 8 terörist oyun dışı kaldı

MSB duyurdu: 5 terörist etkisiz

MSB: Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığında oldukları belirlenen 5 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi.

Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığındaki 5 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, teröristlerin tespit edildikleri yerde etkisiz hale getirilmeye devam edildiği belirtildi.

Açıklamada, Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığında oldukları belirlenen 5 PKK/YPG'li teröristin, ateş destek vasıtaları ile etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

3 terörist daha teslim oldu

Yurt içinde ve sınır ötesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar devam ederken, örgütten kaçışlarda sürüyor. 3 PKK terör örgütü mensubu ikna yoluyla teslim oldu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları sonucunda, PKK'dan kaçan 3 terör örgütü mensubu daha güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan örgüt mensuplarının 2014 ve 2015'te örgüte katıldıkları, Suriye ve Irak'ta faaliyet yürüttükleri tespit edildi. Bu yıl içinde ikna yoluyla teslim olan teröristlerin sayısı 58'e yükseldi.

 

Güncellenme Tarihi : 20.7.2022 10:49

İLGİLİ HABERLER