Asayiş
  • 14.9.2013 11:40

6 kişilik ailenin ölüm kalım savaşı

Adapazarı Adnan Menderes Caddesi'ndeki boş arazide 20 gündür perişan şekilde yaşayan 6 kişilik aile, çöpten bulduklarıyla hayatta kalmaya çalışıyor.
Paraları olmadığı için kiralık bir eve çıkamayan aile, 20 gündür Güllük Camii yanında bulunan boş alanda zorluklar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Kaymakamlık ve belediyeye başvurduklarını ancak gerekli paraların kendilerine verilmediğini öne süren Ener ailesi, 4 çocukları ile kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.
Aile reisi Salih Ener, “20 günden beri dışarıdayım. Hasta bir kızım var, kimse yardım etmiyor. Belediye başkanlığı bize yardım amaçlı bir adam gönderdi, o buraya gelip bizi 2 gün otelde yatırdı ama orada bir terslik görünce ailemi alıp otelden ayrıldım. 20 gündür burada yatıyoruz. Kaymakamlıktan bir yardım göremiyorum, 'Bugün gelin, yarın gelin' diye atlatıyorlar bizi. Para olmadığından dolayı kirada oturduğumuz evin kirasını ödeyemedim, ev sahibi kapımıza gelip bağırıyordu, ben de en son başa çıkamadım ve çıktım dışarıya. Benim 4 çocuğum var, bir hasta kızım var. Ben bunlara yardım istiyorum başka bir şey istemiyorum” ifadelerini kullandı.
Anne Reyhan Ener ise, “Şu anda durumumuz çok kötü, yolda yatıyoruz. Çoluk çocuğumuz burada aç perişan oldu. Hasta bir kız çocuğum var benim burada. Kimse bize acımıyor, yardım etmiyor. Benim hasta çocuğum aç, susuz. Çocuğum burada havale geçirdi, buradakiler de şahit. Polisler de buradan geçiyorlar, bir şey demiyorlar. Bizim durumumuz çok kötü, bize yardımcı olmuyorlar. Çocuğum insülin yiyor. Benim çocuğum aç, susuz, nasıl bu iğneleri yiyecek?” şeklinde konuştu.
Hasta olan kızı için ilaçların devlet tarafından karşılandığını ancak kızının hastalığından dolayı şu anda hastanede olması gerekirken sokakta olduğunu söyleyen baba Salih Ener, Başbakandan yardım isteyerek, “Benim kızımın 7 gün hastanede yatması gerekiyor ama durumumdan dolayı hastaneye götüremiyorum. Kaymakamlıktan almamız gereken parayı alamadığımdan kızımı hastaneye götüremiyorum" şeklinde konuştu.
Açlıktan perişan durumda olduklarını belirten Salih ve Reyhan Ener, “Bize bakın, açlıktan elimiz ayağımız titriyor, çöplerden topladığımız kokmuş yemeklerle karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Bunlar yenir mi?” dedi.
Salih Ener (45), Reyhan Ener (42), Ayten Ener (17), Güllü Ener (16), Onur Ener (14) ve Tayfun Ener (9) 20 gündür yaşadıkları sokak şartlarına daha ne kadar dayanabileceklerini bilmediklerini, devletin kendilerine yardım eli uzatmasını beklediklerini dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:03

İLGİLİ HABERLER