Dünya
  • 28.6.2024 22:17

ABD'nin Oklahoma eyaletinde İncil zorunlu ders oldu

ABD'nin Oklahoma eyaletinde okullarda İncil dersi zorunlu hale getirildi.ABD'nin Oklahoma eyaletinin en üst düzey eğitim yetkilisi Perşembe günü devlet okullarına İncil'i 5. sınıftan 12. sınıfa kadar derslere dahil etmeleri talimatı verdi.

Cumhuriyetçi Eyalet Müfettişi Ryan Walters tarafından eyalet genelindeki bölgelere gönderilen emirde, emre uymanın zorunlu olduğu ve "derhal ve sıkı bir şekilde uyulmasının beklendiği" belirtildi.

Walters yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İncil vazgeçilmez bir tarihi ve kültürel mihenk taşıdır. Oklahoma öğrencileri İncil hakkında temel bilgilere sahip olmadan ulusumuzun temelini doğru bir şekilde anlayamazlar, bu nedenle Oklahoma eğitim standartları İncil'in öğretilmesini öngörmektedir."

Eyalet Başsavcısı Gentner Drummond'un sözcüsü Phil Bacharach, Oklahoma yasalarının zaten sınıfta İncil'e ve öğretmenlerin bunları eğitimde kullanmasına izin verdiğini ifade etti.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin Oklahoma şubesi başkanı, yönergeyi anayasanın açık bir ihlali olarak niteleyerek eleştirdi.

Adam Soltani yaptığı açıklamada, "Oklahoma'da ya da ülkenin herhangi bir yerinde, devlet okullarında ders planlarının bir parçası olarak dinin zorla öğretilmesine ya da zorunlu tutulmasına kesinlikle karşıyız" dedi.

Kilise ve Devletin Ayrılması için Amerikalılar Birliği (Americans United for Separation of Church and State) Başkanı ve CEO'su Rachel Laser ise yaptığı açıklamada "Devlet okulları Pazar okulları değildir" ifadelerini kullandı.

ABD'de özellikle son dönemde bazı eyaletlerde din eğitimi konusunda çeşitli adımlar atıldığı göze çarpıyordu.

 

Güncellenme Tarihi : 28.6.2024 22:24

İLGİLİ HABERLER