ABD'NİN VURDUĞU KÜRT KONVOYUNDA 12 DE ABD ASKERİ ÖLDÜ!...
LONDRA - İngilizlerin ünlü yayın organı BBC, Amerikan kuvvetlerinin, Amerikan özel kuvvetleri ve Kürt sivillerden oluşan bir konvoyu bombaladığını bildirdi.
Daha önce verdiği haberde, Kuzey Irak'ta yanlışlıkla bir Kürt konvoyunu İngiliz uçaklarının vurduğunu bildiren BBC, yeni haberinde bombalamanın ABD uçakları tarafından yapıldığını açıkladı.
Bombalama sırasında kendisi de yaralanan BBC'nin Uluslararası Haberler Editörü John Simpson, bombalamadan sonra birçok ceset gördüğünü bildirdi. Olayı, ''Amerikalıların kendi kalelerine korkunç kötü bir bir golü'' olarak niteleyen Simpson, saldırı sırasında kendisinin de hafif yaralandığını kaydetti.
Konvoyda 8-10 araba olduğu ve ikisinde Amerikan özel kuvvetlerinin bulunduğu belirtildi.
Bölgede bulunan BBC muhabiri, tanık olduğu olayı şöyle anlattı:
''10 ila 12 Amerikalı ceset saydım. Burası cehennem gibi. Yanan araçlar, etrafa saçılmış cesetler ve çevremde ceset parçaları var. Kendi insanlarını vurdular.''
BBC muhabiri, ABD savaş uçağının bombayı 4 metre yukarıdan bıraktığını öne sürdü, yaralananlar arasında üst seviye bir Kürt siyasetçinin de bulunduğunu ifade etti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:45