Gündem
  • 6.9.2024 12:56

Abdul Malik el-Husi : İsrail'i denizde olduğu gibi karada da görülmemiş teknolojilerle vuracağız

Husi tehdit ediyor: Düşmanlar, denizde yeni ve benzeri görülmemiş teknolojilerle şaşırdıkları gibi karada da şaşıracaklar

Yemen Ensarullah hareketinin lideri Abdul Malik el-Husi, 5 Eylül 2024 Perşembe akşamı şunları söyledi: "Düşmanlar, yeni, benzeri görülmemiş teknolojilerle denizde şaşırttıkları gibi karada da şaşırtacaklar."

El-Husi televizyonda yayınlanan bir konuşmasında, Yemenlilerin Filistin halkını desteklemek için her türlü çabadan kaçınmayacağını söyledi.

El-Husi, Yemen silahlı kuvvetlerinin "düşmanı tüm yetenekleriyle ve hiçbir endişe duymadan vurmak için cesur askeri operasyonlarla hareket ettiğini" vurguladı.

Operasyonların sürdüğünü, her hafta füze bombardımanı ve balistik ve kanatlı füzelerle düşmanların hedef alınması sonucunun ortaya çıktığını açıklayan Husi, şunları kaydetti: "Gazze'ye yönelik saldırının başlangıcından bu yana halkımızın bir an önce ölmesinin özlemini yaşıyoruz. yüzbinlerce kişi doğrudan kara savaşına katılmak üzere harekete geçebilir.”

El-Husi, "Gazze Şeridi'ne giden yolu açarak bizi sınamalarını umuyorduk ama yapmadılar ve yapmayacaklar."

Yemenli Husi grubu daha önce Pazartesi akşamı, güçlerinin İsrail limanlarına "erişim yasağını ihlal ettiği" gerekçesiyle Kızıldeniz'deki bir gemiyi füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedef aldığını açıklamıştı.

Bu, grubun askeri sözcüsü Yahya Saree tarafından televizyonda yayınlanan bir açıklamada geldi.

Açıklamada, "Yemen silahlı kuvvetleri (Husilere bağlı), bir dizi uygun füze ve bir dizi insansız hava aracı kullanarak Kızıldeniz'deki gemiyi (BLUE LAGOON I) hedef alan nitelikli bir askeri operasyon gerçekleştirdi."

Geminin ait olduğu partiyi belirtmeden, geminin "doğrudan vurulduğunu ve hedef alınmasının, geminin sahibi olan şirketin işgal altındaki Filistin limanlarına girişi yasaklama kararını ihlal etmesinden sonra gerçekleştiğini" ekledi.

Açıklamada, "İsrail düşmanıyla iş yapan tüm şirketler, gemilerinin, varış yerleri ne olursa olsun, beyan edilen deniz operasyonları bölgesinden geçişleri sırasında hedef alınacağı" uyarısında bulunuldu.

Amerikan desteğiyle yıkıcı bir İsrail savaşıyla karşı karşıya olan "Gazze ile dayanışma" kapsamında Husiler, füzeler ve insansız hava araçlarıyla, İsrail kargo gemilerini veya Kızıldeniz, Umman Denizi ve Hint Okyanusu'nda onlara bağlı gemileri hedef alıyor.

Bu yılın başından bu yana ABD liderliğindeki koalisyon, deniz saldırılarına yanıt olarak Yemen'in çeşitli bölgelerindeki "Husi bölgelerini" hedef aldığını söylediği baskınlar başlattı. Bu saldırılar, zaman zaman gruptan tepkiyle karşılandı. .

Güncellenme Tarihi : 6.9.2024 12:59

İLGİLİ HABERLER