Abdullah Gül'ün babası hayatını kaybetti
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül, hayatını kaybetti.
Gece saat 00.15'te bilinç bulanıklığı, solunum sıkıntısı ve kusma şikayetiyle ambulansla hastaneye kaldırılan Ahmet Hamdi Gül, Septik şok tanısı konularak yoğum bakım ünitesinde tedavi altına alındı.
Hamdi Gül, yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen saat 18.40 itibariyle hayatını kaybetti.
ABDULLAH GÜL KAYSERİ'DEYDİ
Onbirinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, babası Ahmet Hamdi Gül'ü rahatsızlığının ilerlemesi nedeniyle son bir ayda 3 kez ziyaret etmiş, cuma günü de İstanbul'dan Kayseri'ye gelmişti.
Ahmet Haldi Gül, Kayseri'deki 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezinde uzun yıllar torna ustası olarak çalıştı. Emekli olduktan sonra Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgesi'nde Asteksan Şirketi'ni kuran Ahmet Hamdi Gül, ilerlemiş yaşına karşın uzun süre çalışmayı sürdürdü.
Adeviye Gül ile evli olan Ahmet Hamdi Gül, 3 çocuk babasıydı.
TAZİYE ZİYARETLERİ SÜRÜYOR
Baba Ahmet Hamdi Gül'ün ölüm haberi üzerine Gül ailesi, Acıbadem Kayseri Hastanesi'nden ayrılarak Alparslan Mahallesi, Kızılırmak Caddesi Kamanlıoğlu Apartmanının 13'üncü katındaki baba ocağına gelerek taziyeleri kabul etti. Devlet erkanından ilk olarak Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç taziyeye geldi. Melikgazi İlçe Başkanı ve eski Milletvekili Memduh Büyükkılıç, Kur'an okudu. Çok üzüntülü olduğu görülen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve kardeşi Macit Gül ile yeğenleri, gözyaşı döktü.
CENAZE TÖRENİ YARIN
Onbirinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu akşam Kayseri'de vefat eden babası Ahmet Hamdi Gül yarın toprağa verilecek. Ahmet Hamdi Gül'ün cenaze namazı yarın öğleyin Melikgazi İlcesi Cami-i Kebir'de kılınacak.
VALİ'DEN AÇIKLAMA
Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vefat eden babası Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesinin yarın öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceğini söyledi.
Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte taziye evini ziyaret etti. Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Vali Kamçı, "Sayın Cumhurbaşkanımızın muhterem babaları saat 18.30'da rahmetli oldular. Allah gani gani rahmet eylesin. Yarın öğle namazına müteakip Cami Kebir'de kılınacak cenaze namazından sonra defin işleri gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül'ün oturduğu apartmanın bulunduğu Kızılırmak caddesi üzerinde de güvenlik önlemleri alındı.
Güncellenme Tarihi : 8.5.2017 00:28