Yaşam
  • 28.5.2024 00:54

Adli TIP'tan Dilan Polat'a büyük şok

Dilan Polat'ın adli tıp raporu, Kara para aklama soruşturmasında tutuklu bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat hakkında sürpriz bir gelişme yaşandığına dair haberi Mynet'te yer aldı.

Rapora göre, Dilan Polat'ın intihar girişimi nedeniyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine yatırılması gerektiği belirtildi. Adli tıp raporu Bakırköy Başsavcılığı'na gönderildi ve Polat'ın en az 3 ay sürecek olan tedavisinin ardından cezaevine geri dönmesi planlanıyor. Bu durum, Polat'ın istemese de savcılık kararıyla hastaneye yatırılmasını gerektiriyor.

TEDAVİSİ BİTİNCE CEZAEVİNE DÖNECEK
Söz konusu Adli Tıp Kurulu raporu, Polat'ın ceza veya tutukluluktan kurtulduğu anlamına gelmezken, tedavisi bitince yine cezaevine döneceği öğrenildi.

5 KASIM'DAN BU YANA TUTUKLU
"Kara para aklama" ve "vergi kaçakçılığı" suçlamasıyla 5 Kasım'da eşi Engin Polat ile birlikte tutuklanan Dilan Polat'ın cezaevinde intihar edeceğine yönelik iddialar geçtğimiz günlerde ortaya atılmıştı.

İNTİHAR İDDİLARI GÜNDEM OLMUŞTU
Polat'ın eşiyle yaptığı telefon görüşmesinde "İntihar edeceğim Engin" dediği ve bunun üzerine cezaevi yönetiminin önlem aldığı öne sürülmüştü.

Polat çiftinin avukatı olduğunu belirten Osman Eryiğit'ten iddialara yönelik açıklama gelmişti.

Eryiğit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Polat'ın güçşüz olduğuna, intihar edeceğine dair yapılan manipülasyonlara itibar edilmemesini istemişti.

BUGÜN HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR
Öte yandan Çekmeköy'de oturan Dilan ve Engin Polat çifti, tutuklanmadan önce komşularıyla yaşadığı kavga ile ilgili bugün ilk kez hakim karşına çıktı.

Dilan Polat, hakaret veya tehdit içerikli söz söylemediğini ve kimseye saldırmadığını ifade ederken Engin Polat ise eşini korumak amacıyla karşı tarafa saldırdığını kabul etti.

Polat çifti müştekilerle uzlaştıkları dile getirdi. Müşteki avukatları, şikayetten vazgeçtiklerini mahkemeye bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 28.5.2024 01:02

İLGİLİ HABERLER