İmamoğlu davasında sinkafli küfürler.. İmamoğlu bağırmaya başladı
Silivri'deki Duruşmada Gerilim Tırmandı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ilgili yolsuzluk davasının Silivri'de görülen 29. duruşmasında ortam gerildi. İtirafçı Adem Soytekin tarafından ortaya atılan bir iddia, mahkeme salonunda tansiyonun yükselmesine neden oldu. Soytekin’in avukatı Simge Büyük, müvekkilinin geçen hafta cezaevi aracında ağır hakaretlere ve sözlü tacize maruz bırakıldığını ileri sürdü. Büyük, konuya dair tutulan tutanakların eksik olduğunu da savundu.
İddiaların dile getirilmesi esnasında Ekrem İmamoğlu, ayağa kalkarak tepkisini yüksek sesle dile getirdi. Soytekin'e yönelik olarak İmamoğlu tarafından şu ifadeler kullanıldı:
Bu söylenenler çok ayıp, hepimiz zan altında bırakılıyoruz.
Salonda yaşanan bu hareketlilik üzerine mahkeme başkanı tarafından duruşmaya ara verilmesi kararlaştırıldı.
İddialar, İtirazlar ve Tutanak Detayları
Mahkeme başkanının söz vermesiyle Adem Soytekin, cezaevi aracında yaşandığını öne sürdüğü diyaloğu aktardı. Aileler arasında bir husumet doğmaması için küfürlü bölümleri sansürlediğini belirten Soytekin, "Kapki bana ‘Bu sürecin filmini çekeceğiz, sen de rolünü oynar mısın?’ dedi. Ben de ‘Hayır’ dedim... Akşam cezaevine giderken Kapki, yanındakilere dönerek, ‘Adem’e film çekeceğimizi söyledim’ dedi. Bunun üzerine Buğra Gökce de bana küfür etti" şeklinde konuştu.
İtirafçı Adem Soytekin'in avukatı, müvekkilinin cezaevi aracında sözlü saldırıya uğradığını mahkemede dile getirdi.
Adem Soytekin, Murat Kapki ve Buğra Gökce'nin kendisine yönelik küfürlü ifadeler kullandığını iddia etti; bu iddialar Ekrem İmamoğlu'nun sert tepkisine yol açtı.
Cezaevi aracındaki olaya dair tutanakta, Soytekin’in diğer tutuklulara küfürle karşılık verdiği ve Kapki'nin özür dilediği kaydedildi.
İddiaların hedefindeki Murat Kapki ise mahkemede söz alarak Soytekin'in ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını ve olayın bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu belirtti. Diğer yandan avukat Serkan Günel, usule ilişkin bir eleştiri getirerek dosyadaki belgelerde herhangi bir tehdit unsuruna rastlanmadığını ve Soytekin'e ayrılan sürenin daha orantılı kullanılabileceğini ifade etti.
Resmi Tutanakta Yer Alan Bilgiler
Cumhuriyet'in haberine göre, 21 Nisan akşamı cezaevi ring aracında yaşanan olaya ilişkin tutulan raporda, araçta küfürlü konuşmaların olduğu belirtildi. Tutanakta, Soytekin’in araçtaki diğer tutuklulara tepki gösterdiği, onların ise "Kendi aramızda şakalaşıyoruz. Seninle ilgili bir durum yok" yanıtını verdiği ancak tartışmanın sürdüğü bilgisi yer aldı.
Kayıtlara geçen ifadelere göre Soytekin, kendisine yönelik olduğunu düşündüğü sözler üzerine şu tepkiyi gösterdi:
O... çocuğu kelimesinin şakası mı olur! Bunu diyen o... çocuğudur. Dışarıda olsak ağzını burnunu kırarım.
Buna karşılık Murat Kapki'nin, "Sen yanlış anladın Adem, sana denilmedi o kelime, özür dilerim" diyerek ortamı yatıştırmaya çalıştığı, ancak Soytekin'in "S... git ya" diyerek küfürle yanıt vermeye devam ettiği de tutanağa yansıdı.
Güncellenme Tarihi : 29.4.2026 15:18