Asayiş
  • 27.6.2022 20:32

AFAD: 235 vatandaşımız tahliye edildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu, Bartın ve Zonguldak illerinde 235 vatandaşın tahliye edildiğini belirtti.

Ülke genelinde doğal afetlerle mücadele sürüyor...

Batı Karadeniz'de şiddetini gösteren sağanak yağış, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Etkili olan yağış dereleri taşırırken mahsur kalan vatandaşlar, botlarla ve helikopterle tahliye ediliyor.

"235 vatandaş tahliye edildi"

AFAD Başkanı Yunus Sezer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bartın, Zonguldak ve Kastamonu illerinde toplamda 62 personel ve 106 araç ile Bartın’da 15, Zonguldak’ta 90 ve Kastamonu’da 130 olmak üzere 235 vatandaşımız tahliye edilmiştir." ifadesini kullandı.

Teyakkuz halinde 4 bin 684 personel bekletiliyor

İHA2nın haberine göre, Kastamonu, Sinop, Bartın, Karabük, Zonguldak ve Düzce illerinde görevlendirilen ve teyakkuz halinde bekletilen toplam 4 bin 684 personel ile 899 araç ve ekipman, 3 hava aracı, 7 mobil baz istasyonu ve 1 mobil koordinasyon tırı bulunduğunu belirten Sezer, şunları kaydetti:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda kırmızı uyarı verilen 6 ile destek vermek amacıyla Başkanlığımız tarafından 26 ilden (Afyonkarahisar, Bursa, İstanbul, Balıkesir, Kütahya, Eskişehir, Konya, Kayseri, Malatya, Erzincan, Trabzon, Erzurum, İzmir, Tunceli, Gaziantep, Kahramanmaraş, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Denizli, Isparta, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Diyarbakır) personel ve araç görevlendirmesi yapılmıştır.

"Bin 929 personel görev başında"

Afet sağlık grubu afet bölgesine 239 ambulans, 15 UMKE timi ve bin 929 personel görevlendirilmiştir. Afet Teknik Destek ve İkmal Grubu sahada 407 personel 351 araç ile çalışmalar yerine getirmektedir. Afet Beslenme Grubu bölgeye 48 personel, 50 gönüllü olmak üzere toplam 98 kişi görevlendirilmiştir. 23 araç ile toplam 835 adet beslenme hizmeti verilmiştir.

"38 köyde elektrik yok"

Afet Enerji Grubu Bartın’da 5, Karabük’te 6, Kastamonu’da 27, Zonguldak’ta 6 olmak üzere toplam 38 köyde enerji kesintisi bulunmaktadır. Afet Ulaşım Altyapı Grubu İnebolu-Kastamonu 0-3 kilometre, Kastamonu-İnebolu 2-30 kilometre, Cide-Doğanyurt-İnebolu Özlüce mevkii, Zarbana Köprüsü, Cide-Doğanyurt-İnebolu Özlüce mevkii, Zarbana Köprüsü, Devrekani-Çatalzeytin yolu 71. kilometre, Kastamonu-Evreniye-Radar-Devrekani yolu ulaşıma kapalıdır. Demiryolu ulaşımı yönünden herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır.dedi.

"Hava ulaşımı yönünde bir sıkıntı yok"

Havayolu ulaşımı yönünden Kastamonu’da herhangi bir sıkıntının olmadığını ifade eden Sezer, "Afet Haberleşme Grubu Kastamonu’ya 5 baz istasyonu sevk etmiştir. Afet Tarım Orman Gıda Su ve Hayvancılık Kastamonu il ve ilçelerimizde bulunan tarımsal ve hayvansal zararın tespiti için yerel ekipler teyakkuza geçirilmiş olup, yağış sonrası zarar tespitine başlanacaktır. Afet Barınma Grubu Kastamonu’da sel baskınlarından etkilenecek vatandaşlar için KYK ve Milli Eğitime ait yurtlar hazır halde bekletilmektedir. Meteorolojik uyarı verilen illere sınır ve yakın bütün iller teyakkuza geçirilmiştir.

"Bugün yağışlar şiddetlenecek"

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda bölgedeki vatandaşlarımız, kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı CMAS hücresel yayını, SMS ve sosyal medya gibi tüm erken uyarı sistemleri aracılığıyla bilgilendirilmiştir. Bugün yağışların şiddetlenmesi ve riskin artması üzerine yeniden CMAS bildirimi yapılarak, riskli bölgelerdeki vatandaşlarımız tekrar uyarılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

 

AFAD Başkanı: 235 vatandaşımız tahliye edildi #1

 

 

AFAD Başkanı: 235 vatandaşımız tahliye edildi #2

 

 

AFAD Başkanı: 235 vatandaşımız tahliye edildi #3

 

 

Güncellenme Tarihi : 27.6.2022 20:33

İLGİLİ HABERLER