Asayiş
  • 27.6.2022 21:33

Bıçağı kendi kalbine sapladı demişti.. Mahkeme karar verdi

 Üniversiteli Elif Sinan'ın şüpheli ölümü sonrası harekete geçilmişti!! Beklenen karar çıktı..

Kırıkkale'de, kalbine aldığı bıçak darbesiyle yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Elif Sinan'ın (24) intihar ettiğini ileri süren ve bıçakta parmak izi bulununca hakkında 'kasten öldürmek'ten müebbet talebiyle dava açılan ve tutuklu yargılanan sevgilisi Tuğrul Akan'ın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, olayla ilgili 5 Temmuz’da keşif kararı aldı.

Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisi Elif Sinan, geçen yıl 4 Ağustos'ta, kalbinden bıçaklanmış halde yaralı olarak, sevgilisi Tuğrul Akan tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ben böyle bir şey yapmadım. Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum" dedi. Taraf avukatlarının savunmasının ardından tutuklu sanık Akan'ın tutukluluk kararının devamına karar veren mahkeme heyeti, 5 Temmuz'da keşif kararı aldı.

Gözaltına alınan Akan, ifadesinde, olay akşamı Elif'in çalıştığı kafeye gittiğini, burada tartıştıklarını, Elif'in eve taksiyle kendisinin de aracıyla peşinden gittiğini söyledi. Akan, evde ayrılmak istediğini söylediğini, Elif'in eline bıçak alıp, 'Sensiz yaşayamam' dediğini ileri sürdü.Akan, Elif'in elindeki ve mutfaktaki diğer bıçakları alıp evden çıktığını, dönüşte sokakta buluştuklarında da araçtaki bıçağı alıp, intihar ettiğini iddia etti. Akan, ilk mahkemede tutuklandı.

BIÇAKTA PARMAK İZİ BULUNDU
Sevgilisinin intihar ettiğini öne sürmesine rağmen bıçakta parmak izi bulununca hakkında 'kasten öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası talebiyle dava açılan, tutuklu sanık Tuğrul Akan, Kırıkkale 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci duruşmaya Eskişehir'den Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.Tarafların avukatları ve Sinan'ın yakınları da salonda hazır bulundu. Duruşmada, tanıkların dinlenmesinin ardından savunmasını yapan Akan, önceki ifadelerini tekrarlayıp, "Olayın başından beri gerçekleri söylüyorum.

Güncellenme Tarihi : 29.6.2022 00:10

İLGİLİ HABERLER