Spor
  • 20.11.2021 21:12

Alanyaspor 2-0 Beşiktaş

Beşiktaş, Süper Lig'in 13. haftasında Alanyaspor'a deplasmanda 2-0 mağlup olarak maç fazlasına karşın zirvenin 10 puan gerisinde kaldı. Akdeniz ekibine galibiyeti getiren golleri Babacar ve Diedhiou kaydetti.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Aytemiz Alanyaspor'la deplasmanda kozlarını paylaştı.

Bahçeşehir Okullar Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Alanyaspor 2-0'lık skorla kazandı.

Karşılaşmanın 14. dakikasında Babacar ile öne geçen Akdeniz ekibi, devreye üstün girdi.

Son sözü ise 90+4. dakikada Diedhiou söyledi ve Beşiktaş sahadan puansız ayrıldı.

Bu sonuçla birlikte siyah-beyazlılar, 20 puanla maç fazlasına karşın zirvenin 10 puan gerisinde kaldı. Bülent Korkmaz'ın öğrencileri ise 24 puana yükseldi.

Galatasaray derbisinde 2-1'lik galibiyet alan Beşiktaş, sonrasındaki 3 maçta da sahadan yenilgiyle ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR(İlk yarı)

5. dakikada sağ kanattan gelişen atakta, Rosier'in ceza sahası içine ortaladığı topa Kenan Karaman vurdu. Alanyaspor defansının uzaklaştırmak istediği topa, oluşan karambolde Kenan Karaman bir kez daha vurdu. Kaleci Serkan Kırıntılı, meşin yuvarlağı çeldi.

14. dakikada Alanyaspor öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Juanfran'ın ceza sahasına yapmak istediği ortayı Beşiktaş defansı engellemek isterken top, Efecan Karaca'nın önüne düştü. Bu futbolcunun sağ köşeden içeriye çevirdiği topu altıpas üzerindeki Babacar ağlarla buluşturdu: 1-0

21. dakikada rakip alanda kapılan topla buluşan De Souza, sağ kanada pasını çıkardı. Topu kontrol eden Larin, ceza sahasına girdi ve çaprazdan şutunu çekti. Meşin yuvarlak, üstten dışarı çıktı.

40. dakikada Beşiktaş yarı sahasında kapılan topla buluşan Davidson, pasını sağ çapraza çıkardı. Efecan Karaca'nın ceza sahasına girer girmez çaprazdan kaleye gönderdiği şutta, kaleci Ersin Destanoğlu topu önledi.

41. dakikada Alanyaspor'un golü, VAR sisteminden gelen uyarı sonrası iptal oldu. Alanyaspor atağında Awaziem'in yerden çıkardığı top, Vida'dan sekerek Emre Akbaba'ya geldi. Bu futbolcu, ceza sahasına girip sol çaprazdan sağ ayağının içiyle vuruşunu yaptı, top uzak köşeden ağlarla buluştu. VAR sisteminden gelen uyarı üzerine saha kenarında pozisyonu izleyen hakem Alper Ulusoy, ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

45 1. dakikada sol kanattan Pjanic'in ortasında ceza sahasında Vida'dan seken top, sol tarafa açıldı. Hutchinson'ın köşeden ortasında üst direğe çarpan meşin yuvarlak dışarı çıktı.

49'da Rosier ceza sahası yayının üzerinden sağ ayağının üstüyle vuruşunu yaptı, top yandan auta gitti.

Direkten döndü!

54.dakikada Alanyaspor'da Umut Güneş sol kanattan topu ceza sahasına çevirdi, arka direkte Babacar sağ ayağıyla tek vuruş yaptı, üst direkten dönen top yerden sekip bir kez daha üst direğe çarptı ve daha sonra kaleci Ersin'in kontrolünde kaldı.

Beşiktaş'ta Kenan oyundan çıkarken NKoudou oyuna girdi.

63. dakikada Ghezzal ceza sahası dışı sağ çaprazından sol ayağının içiyle vuruşunu yaptı, savunmadan seken topa kale sahası içinde Larin dokundu ve topu ağlara gönderdi, fakat Larin için ofsayt bayrağı kaldırıldı. Gol geçersiz.

Serkan'dan müthiş kurtarış!

75'teAlex Teixeira ceza sahası içi sol çaprazından sağ ayağının içiyle kaleye vurdu, uzak köşeye giden topu Serkan çıkardı.

Alanya 3 puanı Diedhiu ile söktü aldı!

90+3.dakikada Artık savunmayı ikinci planda bırakan Beşiktaş geride büyük boşluklar bıraktı. Savunmanın arkasına sarkan Diedhiu skoru 2-0 yaptı ve maç 2-0 sona erdi.

Güncellenme Tarihi : 20.11.2021 21:14

İLGİLİ HABERLER