Spor
  • 3.1.2022 10:23

Allahyar Sayyadmanesh formda döndü!

Fenerbahçe’ye geri dönecek olan Allahyar, aradan geçen bir yılda büyük bir gelişim gösterdi. Zorya’daki kiralık dönemi çok verimli geçen İranlı golcü her anlamda değerlendi. İşte Allahyar Sayyadmanesh'in Fenerbahçe'ye formda dönmesinin sebepleri...


BAMBAŞKA BİR ALLAHYAR

Kiralık oynadığı Ukrayna’nın Zorya ekibinde süresi dolan Allahyar Sayyadmanesh, bonservisini elinde bulunduran sarı-lacivertli ekibe geri dönecek. 20 yaşındaki İranlı futbolcu aradan geçen bir yıllık sürede futbolunu pek çok açıdan çok geliştirdi ve komple bir oyuncu haline geldi. İşte Allahyar’ın herkesi umutlandıran dönüşümü:

TECRÜBE FAKTÖRÜ

Zorya’da 50 maça çıktı. Ukrayna Ligi’nde Dinamo Kiev ve Shakhtar Donetsk, Avrupa arenasında ise Leicester City, Roma gibi takımlar karşısında oynadı, deneyim kazandı.

SKORER KİMLİK

Zorya’da 15 gol, 7 asistle oynadı. Avrupa kulvarında Leicester City ve CSKA Sofya, ülke liginde Dinamo Kiev gibi zor maçlarda gol attı.

POZİSYON OPSİYONU

Fenerbahçe ve İstanbulspor’da daha çok ikinci forvet pozisyonunda görev alırken, Zorya takımında bir çok maçta direkt santrfor oynatıldı.

AS OYUNCU

Zorya takımının en çok öne çıkan ismi haline gelmeyi başardı. Birçok kez ayın oyuncusu ödülüne layık görüldü. Son olarak yine kasım ayında Zorya’nın en iyisi seçildi. Taraftarlar takımdan ayrılmasını istemedi.

MİLLİ TAKIMA GİTTİ

Allahyar Sayyadmanesh’in en büyük artısı İran Milli Takımı tarafından da seçilmiş olması. Allahyar, Ukrayna’daki performansıyla ülkesinde de dikkat çekti. Daha önce sadece hazırlık maçında süre bulduğu İran Milli Takımı’nda ilk kez resmi karşılaşmalarda forma giydi, Dünya Kupası elemelerinde iki maçta oynadı.

Güncellenme Tarihi : 3.1.2022 10:26

İLGİLİ HABERLER