Gündem
  • 26.9.2004 00:01

ALTIN İSTİRİDYE ÖDÜLÜNÜ İRANLI YÖNETMEN ALDI

MADRİD - İspanya'da düzenlenen 52. Uluslararası San Sebastian Film Festivali'nde büyük ödül olan ''Altın İstiridye'', İranlı yönetmen Bahman Hobadi'ye giderken, Türk yönetmen Ahmet Uluçay genç yönetmenler dalında jüri özel ödülünü aldı.
     İspanya'nın San Sebastian kentinde, 15-17 Eylül 2004 tarihleri arasında düzenlenen festivalde Hobadi'nin ''Turtles Can Fly'' (Kaplumbağalar Uçabilir) adlı filmi birinci seçilirken, Goran Paskaljevit'in ''Bir Kış Akşamı Düşü'' adlı filmi jüri büyük ödülüne layık görüldü.
     Festivalin ''Yeni Yönetmenler'' kısmındaysa Fransa'dan katılan Lucile Hadzihaliloviç'in ''Innocence'' (Masumiyet) filmi büyük ödüle uzandı. Türk yönetmen Ahmet Uluçay'ın ''Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak'' filmi, bu dalda en iyi ikinci ödül olan mansiyon niteliğindeki jüri büyük ödülünü aldı.
     Festivalde en iyi kadın oyuncu ödülünü Danimarka yapımı ''Brothers'' (Kardeşler) filmindeki rolüyle Connie Nielsen, en iyi erkek oyuncu ödülünü Ulrich Thomsen aldı.
     En iyi yönetmen ödülü ''Letter from an Unknown Woman'' (Meçhul Bir Kadından Mektuplar) adlı filmiyle Çinli yönetmen Xu Singlei'ye, sinema eleştirmenleri ödülüyse Arjantinli yönetmen Carlos Sorin'in ''Bonbon, Köpek'' adlı filmine verildi.
     San Sebastian Film Festivali'nin bu yılki ömür boyu başarı ödülü yönetmen Woody Allen'a, özel ödül ''Donostia'' da aktör Jeff Bridges'e verildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:58

İLGİLİ HABERLER