Amerika FETÖ'yü üstümüze salacak, CHP ve İP destek olacak
Nedim Şener'den çarpıcı iddia: ABD, yine FETÖ’yü devreye sokuyor
Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, son günlerde yaşanan gelişmeler üzerinden 'ABD, FETÖ'cüleri devreye sokuyor' iddiasında bulundu.
Nedim Şener bugün kaleme aldığı yazısında, muhalefet liderlerinin son günlerdeki açıklamalarına dikkatleri çekerek, "Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin genel başkanları Kılıçdaroğlu ile Akşener’in aynı anda, FETÖ’cülerle ilgili “haksızlık yapıldığı, masumların tutuklandığı” gibi sözleri ne anlama geliyor?" diye sordu.
Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının, ABD'de yaşanan gelişmelerle ilintili olduğunu iddia eden Şener, "Ben, bunu FETÖ’nün merkezi Amerika’da yaşanan gelişmelerle birlikte değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Ne demek istediğimi yazının sonunda daha iyi anlayacaksınız..." ifadelerini kullandı.
ABD'nin bir zamanlar PKK'yı şimdi ise FETÖ'yü kullandığını savunan Şener, "ABD, şimdi FETÖ’cüleri savunup bunun üzerinden Türkiye’ye yaptırımı tartışabiliyor. ABD, tıpkı PKK gibi FETÖ kartını da masaya sürüyor." görüşünü ileri sürdü.
Nedim Şener yazısına şöyle devam ediyor:
"CHP ve İP liderlerinin neden aynı anda FETÖ’cüleri savunmaya başladığını belki daha iyi anlaşılıyordur.
ÖRGÜTTE ÇÖZÜLME
Özellikle 15 Temmuz’dan sonra ortaya çıkan deliller, örgüt üyelerinin itirafları, ihanetin boyutu Fetullahçı Terör Örgütü içinde tartışmalara ve çözülmelere sebep oldu. Tabanın, tavana inancı zayıfladı.
Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet ve tüm istihbarat birimlerinde yürütülen etkili temizlik faaliyetleriyle örgütün devlet içindeki operasyonel gücü iyice azaldı. Buna karşın FETÖ ile mücadelede bazı zorluklarla karşı karşıyayız. Birincisi içeride yargı, ikincisi ise FETÖ’yü koruyan ve kollayan Amerika ve Avrupa.
FETÖ temizliğini, istihbarat çalışmaları, Emniyet araştırmaları, soruşturma ve yargılama aşamalarında ayrı ayrı değerlendirmeliyiz. İlk iki aşama çok etkili yürüyor. Üçüncü aşamada, yani soruşturma ayağında, bazı savcılıkların etkin soruşturma ve araştırma yapmaması ve sonunda verilen yersiz “takipsizlik” kararları önemli bir zafiyet alanı.
Yargıdaki asıl mesele ise mevcut somut delillere rağmen verilen beraat kararları. Bu kararlar oldukça can sıkıcı. Yargıtay’ın kararlarına rağmen özellikle TSK içindeki FETÖ mensupları hakkında verilen “ankesör soruşturmalarındaki” bazı beraatler örgüt ile mücadeleye önemli darbeler vuruyor. Bu konuya ileriki yazılarımda somut örneklerle döneceğim.
BIDEN: ‘BEDEL ÖDEYECEK’
Bugün asıl üzerinde durmak istediğim konu, FETÖ ile mücadelede önümüzdeki en büyük engel olan Amerika Birleşik Devletleri’nin tutumu olacak.
ABD, bugünlerde yalnız engel olmakla kalmıyor, FETÖ üzerinden Türkiye’ye yeni saldırılar planlanabileceğini de gösteriyor.
Obama döneminde ABD Başkan Yardımcısı olan Biden, Türkiye’nin yakın dönemde yaşadıklarıyla ilgili ilk elden bilgi sahibi. Asıl mesele, Türkiye’nin, ABD tarafından Suriye topraklarında terörist PKK/YPG kontrolünde kurmak istediği terör devleti yapılanmasına engel olması. 2013’te dönemin ABD Başkanı Obama, Suriye konusunda işbirliği yapmayan Türkiye’yi açık biçimde eleştirdi. 2013’ten sonra Türkiye’de FETÖ eliyle gerçekleşen her operasyonun arkasında gerçek neden olarak ABD ile bu görüş ayrılığı var.
15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişimi de Amerikan operasyonundan başka bir şey değildir. Türkiye bu tarihten sonra geri adım atmak yerine, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve İdlib operasyonlarıyla Amerika’nın Suriye topraklarındaki planlarını tam anlamıyla altüst etti. Obama’dan sonra ABD Başkanı olan Trump’ın Suriye’den asker çekmesi şimdiki Başkan Biden’i kızdırmıştı. Adaylık sürecinde aynen şunları söyledi: “Beyaz Saray Durum Odası’nda binlerce saat geçirdim. Suriye ve Irak’ta sahada da saatlerimi harcadım ve bilin bakalım ne oldu? Sınırdaki komutanlarımız, eskiler ve şimdikiler, orada olanlardan utanç duyuyorlar. Burada esas sorun Türkiye. Ve ben Erdoğan ile ciddi bir konuşma yapıp yaptıkları için çok ağır bedel ödeyeceğini bilmesini sağlardım; bu bedel ödetilsin.”
Türkiye Hükümeti, daha sert tedbirler almak için darbe girişimini bir gerekçe olarak kullanmıştır. 2016 yılındaki darbe girişiminden bu yana yetkili merciler, hükümetin “Fethullahçı Terör Örgütü”nün lideri olarak belirlediği ve darbe girişimini düzenlemekle suçladığı Fethullah Gülen hareketiyle bağı olduğu iddiasıyla, 60.000’den fazla polis ve askeri personel ile yaklaşık 125.000 devlet memurunu görevden almış ya da görevden uzaklaştırmış, yargı mensuplarının üçte birinin görevine son vermiş, 90.000’den fazla vatandaşı tutuklamış veya cezaevlerine göndermiş ve 1500’den fazla sivil toplum kuruluşunu terörle bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatmıştır. Türkiye hükümeti 2016 yılından bu yana 4000 hâkim ve savcının görevine son vermiştir.”
Anlayacağınız, Türkiye ile arasındaki anlaşmalar çerçevesinde; FETÖ elebaşı hakkında 7 kez iade talebinde bulunulmasına rağmen, bugüne kadar ne Fetullah Gülen ne de bir başka FETÖ’cü hakkında soruşturma açan ABD, şimdi FETÖ’cüleri savunup bunun üzerinden Türkiye’ye yaptırımı tartışabiliyor. ABD, tıpkı PKK gibi FETÖ kartını da masaya sürüyor.
CHP ve İP liderlerinin neden aynı anda FETÖ’cüleri savunmaya başladığını belki daha iyi anlaşılıyordur.
Kötü haberi ben vereyim; FETÖ’ye kim destek verirse versin yine hepsi çuvallayacak..."
Güncellenme Tarihi : 3.5.2021 20:42