Gündem
  • 16.1.2024 10:39

Amerika İran saldırısına ne dedi?

ABD, İran'ın Irak'taki saldırılarını 'pervasız' olarak nitelendirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran Devrim Muhafızları'nın (IRGC) Salı günü Irak Kürdistan Bölgesi'nin (KRI) başkenti Erbil'e yönelik gerçekleştirdiği ve 10 sivilin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan füze saldırılarını şiddetle kınadı. .

Bakanlık sözcüsü Mattew Miller, yaptığı basın açıklamasında, "ABD, İran'ın bugün Erbil'de gerçekleştirdiği saldırıları güçlü bir şekilde kınıyor ve kurbanların ailelerine başsağlığı dileklerini iletiyor."

İran'ın Irak'ın istikrarını baltalayan pervasız füze saldırılarına karşı çıkıyoruz."

Şöyle devam etti: "Irak hükümetinin ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (KBY) Irak halkının isteklerini karşılama çabalarını destekliyoruz."

Ayrıca Pazartesi gecesi IRGC, Erbil'deki sivil bölgeleri hedef alan şiddetli bir füze saldırısı düzenleyerek 10 sivilin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu.

IRGC'nin daha önce Erbil'i hedef alan saldırıların sorumluluğunu üstlendiğini ve bu saldırıların "Siyonist rejimin İslam Cumhuriyeti'ne karşı işlediği suçlara yanıt olarak" geldiğini belirtmesi dikkat çekicidir; bunlardan sonuncusu çok sayıda IRGC liderinin Siyonist ateşiyle öldürülmesidir. KRI'deki ana Mossad casus merkezini hedef alıyor ve onu balistik füzelerle yok ediyoruz."

Açıklamada, bu Siyonist merkezin, başta İran'a karşı olmak üzere bölgede casusluk operasyonları geliştirmek ve başlatmaktan ve terör faaliyetlerini planlamaktan sorumlu olan asıl merkez olduğu ifade edildi.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, bugün erken saatlerde Devrim Muhafızları'nın Erbil'in çeşitli bölgelerini hedef alan füze bombardımanını Bölgenin ve Irak'ın "egemenliğinin açık bir ihlali" olarak kınadı.Konsey, 15 Ocak 2024'ü 16 Ocak 2024'e bağlayan gece saat 11.30'da IRGC'nin Erbil'de birçok sivil bölgeyi balistik füzelerle bombaladığını, bunun sonucunda 4 sivilin ölümüne, 6 sivilin de yaralanmasına yol açtığını belirtti. kritik durum.Açıklamada, Devrim Muhafızları'nın saldırının İran karşıtı grupların birçok noktasını hedef aldığını açıkladığı, bu mazeretin hiçbir dayanağının bulunmadığına dikkat çekildiği ve bunu reddettiğimiz ifade edildi. Erbil'e saldırmak için hep asılsız bahaneler kullanıyorlar.Açıklamada, "İstikrarlı bir bölge olan Erbil'in hiçbir zaman hiçbir taraf için tehdit kaynağı olmadığı" vurgulandı.

Açıklamada, Devrim Muhafızları'nın Erbil'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıların "bölgenin ve Irak'ın egemenliğinin açık bir ihlali" olduğu, federal hükümet ve uluslararası toplumun bu suça sessiz kalmaması gerektiği ifade edildi.

Devrim Muhafızları Erbil'i füzelerle vurdu: Mossad'ın karargahı yok edildi

İran devlet medyası tarafından yapılan açıklamaya göre, Devrim Muhafızları (IRGC), Kuzey Irak'ta yer alan Erbil'de düşman bölgeleri olarak tanımladığı yerlere balistik füzeler fırlattı.

Açıklamada, "Bu gece geç saatlerde bölgedeki casusluk merkezlerini ve İran karşıtı terör gruplarının toplantılarını yok etmek için balistik füzeler kullanıldı" denildi.

İRNA bu gelişmeyi 'İran füzeleri Mossad'ın karargâhını yok etti' başlığı ile dünyaya duyurdu.
Iraklı yetkililer, İran'ın füze saldırısında aralarında Kürt iş adamının da bulunduğu 4 sivilin öldüğünü açıkladı.
İslam Devrimi Muhafızları Ordusu tarafından daha önce yayınlanan açıklamada, Suriye de dahil olmak üzere bazı bölgelerdeki casus merkezlerine ve 'İran karşıtı terörist grupların toplantıları'na karşı füze saldırıları düzenlendiği açıklanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 16.1.2024 10:46

İLGİLİ HABERLER