Gündem
  • 30.6.2024 11:20

Amerika'da Biden adaylıktan çekil çağrıları

New York Times Biden'a başkanlık yarışından çekilme çağrısında bulundu

New York Times gazetesi, ABD Başkanı Joe Biden'ın televizyonda yayınlanan bir tartışma programının ardından "yeteneklerinin dengesizliği" nedeniyle bu yılki başkanlık yarışından çekilmesi çağrısında bulundu.

ABD'nin önde gelen gazetesi Cuma günü "Ülkesine hizmet etmek için Başkan Biden yarıştan ayrılmalı" başlıklı bir başyazı yayınladı.

Perşembe günü eski başkan Donald Trump ile yapılan tartışmada Biden'ın sesi kısıldı. Birkaç saniye boyunca ne diyeceğini bilemedi ve sık sık Trump'ın eleştirilerine karşı koymakta zorlandı.

Biden'ın performansının bazı Demokratların onu aday gösterme konusunda şüphe duymasına yol açtığı bildiriliyor.

New York Times başyazısı, Trump'ın oluşturduğu tehlike, ülke açısından riskler ve Biden'ın eşit olmayan yetenekleri göz önüne alındığında, ABD'nin olası Cumhuriyetçi adaya karşı daha güçlü bir rakibe ihtiyacı olduğunu söylüyor.

"Kampanyanın bu kadar geç bir aşamasında yeni bir Demokrat aday çağrısı yapmak, hafife alınacak bir karar değil." diyor.

Ancak Demokratlar için en açık yolun Biden'ın yarışına devam edemeyeceğini kabul etmek ve Kasım ayında Trump'ı yenmek için onun yerine daha yetenekli birini seçmeye yönelik bir süreç yaratmak olduğu belirtiliyor.

Bu arada Biden mücadeleye devam edeceğine yemin etti. Cuma günü güneydeki Kuzey Karolina eyaletinde "Yıkıldığınızda tekrar ayağa kalkarsınız." dedi.

Şimdi odak noktası, birçok Demokrat tarafından okunan bir gazetenin başyazısının Biden'ın seçimden çekilmesi konusunda daha fazla baskı oluşturup oluşturmadığı.

Güncellenme Tarihi : 30.6.2024 11:30

İLGİLİ HABERLER