Dünya
  • 23.6.2024 20:30

Amerikalı Yahudi kadın Filistinliği çocukları havuzda boğmaya kalkıştı

Yahudi Amerikalı kadın, Filistinli küçük çocuğu öldürmeye teşebbüsle suçlandı
Elizabeth Wolf'un Teksas'ta 3 yaşındaki bir kızı boğmaya çalıştığından şüpheleniliyor; Anne 'yardım çağırarak ve su kusarak' kızını sudan çıkarmayı başardı

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Euless kentinde ABD'li bir kadın, 2 Müslüman çocuğu boğarak öldürmeye çalıştı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), ABD'li yetkilileri olayı soruşturmaya çağırdı.

Euless polisine göre saldırı 19 Mayıs'ta kentteki bir apartman kompleksinin yüzme havuzunda meydana geldi. 42 yaşındaki Elizabeth Wolf isimli saldırgan, havuzda çocuklarını yüzdüren Filistinli Müslüman anneye yaklaşarak ırkçı ifadeler kullandı.

Ardından havuza atlayan saldırgan, Filistinli çocukları havuzun derin kısmına çekerek boğmaya çalıştı. 6 yaşındaki erkek çocuk, saldırgandan kurtulmayı başardı ancak vücudunda çizikler oluştu. 3 yaşındaki kız çocuk ise saldırgan tarafından suyun dibine çekildi ve su yuttu. Filistinli anne kızını kurtarmayı başardı ve havuzdan çıkardı. Havuzdan çıkarılan 3 yaşındaki küçük kız öksürerek suları boğazından çıkardı.

Amerikalı saldırgan kadının ayrıca, Filistinli annenin başörtüsünü de zorla çekerek çıkardığı ifade edildi.

CAIR'in açıklamasına göre saldırgan polis tarafından kelepçelenirken Filistinli kadına hitaben "onu ve tüm ailesini öldüreceğim" ifadelerini kullandı.

Görgü tanıkları, Wolf'un  Filistinli bir anneyle tartışmaya başladığını bildirdi. Anneye göre Wolf, çocuklarıyla muhtemelen Arapça olan yabancı bir dilde konuştuğunu duyduktan sonra ona yaklaştı ve ırkçı sözler söylemeye ve onu "sorgulamaya" başladı. Wolf, kadının başörtüsünü zorla başından çıkardı ve onu dövdü. Arkasından da havuzdaki çocuklarını boğmaya kalktı.
Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin Teksas şubesi, aileyi Müslüman ve Filistinli olarak tanımladı ve eyalet ve federal kolluk kuvvetleri yetkililerine olayı "nefret suçu" olarak soruşturmaları ve Müslüman aileyi ve Müslüman toplumunu güvende tutmak için her türlü önlemi almaları çağrısında bulundu. " ded
Saldırgan olayın ardından tutuklandı ancak bir gün sonra kefaletle serbest kaldı. Bölgedeki Müslümanlar, federal yetkilileri ve eyalet yetkililerini saldırıyı nefret suçu olarak soruşturmaya çağırdı.

Konseyin aktardığına göre, adı yalnızca Bayan H olan anne, "Biz aslen Filistinli olan Amerikan vatandaşlarıyız ve çocuklarımla birlikte kendimi güvende hissetmek için nereye gideceğimi bilmiyorum." "Ülkem bir savaşla karşı karşıya, biz de burada o nefretle karşı karşıyayız. Kızım travma yaşıyor; ne zaman apartman kapısını açsam, kaçıp saklanıyor, hanımefendinin gelip kafasını suya sokmasından korktuğunu söylüyor"

İsrail'in Gazze'deki katliamının başlamasından bu yana ABD'de Müslümanlara yönelik nefret suçlarının arttığı dikkat çekiyor.

ABD'de birkaç ay önce de bir adam Filistinli Müslüman bir ailenin çocuğunu öldürmüştü.

Güncellenme Tarihi : 23.6.2024 19:34

İLGİLİ HABERLER