Gündem
  • 30.8.2024 13:39

Amerikalıların yarısı İsrail'e askeri yardımın kısıtlanmasını talep ediyor

Amerikalıların yarısı İsrail'e askeri yardımın kısıtlanmasını talep ediyor 
Amerika Birleşik Devletleri'nde yakın zamanda yapılan bir anket, Amerikalıların yarısından fazlasının İsrail'e yapılan askeri yardımın Filistinlilere karşı kullanılmaması için kısıtlanması gerektiğine inandığını gösterdi.

ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Chicago'da bulunan Council on World Relations'ın (Council on World Relations) yaptığı kamuoyu yoklaması, Amerikalıların Gazze ve genel olarak Orta Doğu bölgesindeki insani krize yönelik tutumlarına ilişkin önemli verileri ortaya çıkardı.

Sonuçları 29 Ağustos 2024 Perşembe günü açıklanan ankete göre Amerikalıların yüzde 61'i, yerel ve uluslararası düzeyde maruz kaldığı eleştirilere rağmen ABD'nin Orta Doğu'da "yapıcı ve olumlu" bir rol oynadığına inanıyor. İsrail'e koşulsuz desteğinden dolayı.

İsrail ve Gazze ile ilgili anket verileri, Amerikalıların yarıdan fazlasının ABD'nin İsrail'e verdiği desteğe katıldığını ancak bu desteğin Filistinli siviller dikkate alınarak "sınırlı" olması gerektiğine inandığını gösterdi.

Anket katılımcılarının yüzde 53'ü ABD'nin İsrail'e yaptığı askeri yardımın Filistinlilere karşı kullanılmaması için sınırlandırılması gerektiğine inanıyor.

Öte yandan katılımcıların yüzde 60'ı, tutuklular serbest bırakılana kadar ABD'nin İsrail'e yaptığı askeri yardımın sürdürülmesine destek verdiğini ifade etti.

Anket ayrıca Amerikalıların yüzde 30'unun ABD'nin İsrail'i aşırı desteklediğine inandığını gösterdi.

Katılımcıların %34'ü mevcut yönetimin İsrail'e çok fazla askeri yardım sağladığına inanıyor.

Katılımcıların üçte biri ABD'nin Gazze'ye yeterli yardımı sağlamadığına inandığını da belirtti.

Güncellenme Tarihi : 30.8.2024 13:54

İLGİLİ HABERLER