Gündem
  • 30.8.2024 13:29

El Kassam, işgal araçları 10 ayrı patlayıcıyla patlatıldı

El Kassam, Tulkarm ve Cenin'de işgal araçlarıyla 10 patlayıcının infilak ettirildiğini duyurdu... ve Filistinli bir yetkili: İnsani durum tehlikeli 

Hamas hareketinin askeri kolu olan El Kassam Tugayları, 29 Ağustos 2024 Perşembe günü, savaşçılarının İsrail güçleriyle Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kampına ve Tulkarm şehrine girerek silahlı çatışmalara girdiğini duyurdu. Araçlarında 10'dan fazla yer bombası patlatmışlardı.

El Kassam, yaptığı açıklamada, savaşçılarının "Cenin ve Tulkarm'a (Batı Şeria'da) giren işgal güçleriyle mermiler ve patlayıcılarla çatıştığını" söyledi.

Savaşçılarının "işgalci işgal araçlarına 10'dan fazla kara bombası patlattığı" da belirtildi.

Devam eden askeri operasyon 

Çarşamba günü şafak vakti İsrail ordusu, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkarm, Cenin ve Tubas valiliklerinde, 2002'den bu yana en büyüğü olan, 16 Filistinlinin ölümüne ve düzinelerce kişinin yaralanmasına yol açan geniş ve sürekli bir askeri operasyon başlattı.

Tulkarm Vali Yardımcısı ve şehirdeki Filistin Güçleri ve Faaliyetleri Komitesi koordinatörü Faisal Salama, şunları söyledi: “İsrail ordusu kampı kapsamlı bir kuşatma altına alıyor, kamp sakinlerinin ihtiyaçlarının girişini engelliyor ve ambulansların çalışmalarını engelliyor. ve sivil savunma (sivil koruma) araçları.”

Bölge sakinlerinin art arda ikinci gündür sokağa çıkma yasağı ve elektrik, su ve iletişim kesintilerinin ortasında yaşadıklarına dikkat çekti.

Sözlerine şöyle devam etti: "Yaralıların ve hasta vakaların varlığına ilişkin itirazlar alıyoruz, ancak İsrail güçleri (ambulans) ekiplerinin müdahale etmesini engelliyor."

Kamptaki duruma ilişkin Salama şunları söylüyor: "İsrail ordusu kapıları ve duvarları havaya uçurarak Filistinlilerin evlerine saldırıyor, taciz, dayak ve hakaretler arasında tutuklamalar ve saha araştırmaları yürütüyor."

Durumu "tehlikeli" olarak nitelendirerek düzinelerce sakinin tutuklandığına dikkat çekti.

Anadolu'nun görgü tanıklarının ifadesine göre kampta zaman zaman silah sesleri ve patlama sesleri duyuluyor.


 


 

Güncellenme Tarihi : 30.8.2024 13:39

İLGİLİ HABERLER