Dünya
  • 12.10.2021 11:54

Amerika'nın dehşet hapishanesinde durum kontrolden çıktı

ABD'nin başı 'New York hapishanesi' ile belada...

ABD'de kötü şöhreti ile bilinen New York Hapishanesi'nde işler tamamen kontrolden çıktı. Peş peşe saldırılar, cinayetler ve intiharların yaşandığı hapishane adeta bir 'cehennem deliğine' dönüştü. Hapishanede kontrolü tamamen ele geçiren mahkumlar kimlerin girip çıkabileceğine bile karar verir hale geldi.

ABD'deki en kötü cezaevlerinden biri olarak bilinen Hapishane kompleksinde Koronavirüs pandemisi sürekli yaşanan kargaşaya tuz biber oldu. Koronavirüs salgını nedeniyle mahkeme işlemleri yavaşlayınca durum iyice kötüleşti ve operasyonlar durdu.

MİLLETVEKİLLERİ 'KALICI OLARAK KAPATILSIN' DİYOR

Geçen yıl cezaevinde yaklaşık bir düzine mahkumun öldürüldüğü ortaya çıktıktan sonra, milletvekilleri sık sık hapishanenin kalıcı olarak kapatılması çağrısında bulunuyorlar.

ÇOĞU AKIL HASTASI 4 BİN 800 KİŞİ

Mahkum Hakları Projesi direktörü Avukat Mary Lynne Werlwas, “Ofisimizin şehir hapishanelerini gözlemlediği 50 yıl içinde, gördüğümüz en tehlikeli zamanlardan biri” dedi.

Rikers Island: The Closing of the Notorious Jail, Explained - The New York  Times

Hapishane şu anda Queens ve Bronx ilçeleri arasındaki bir adada, çoğu akıl hastalığından muzdarip olan yaklaşık 4.800 mahkûmu barındırıyor.

New York Times'ta yer alan habere göre durum o kadar kötüleşti ki mahkumlar neredeyse tam kontrolü ele geçirdiler ve kimlerin girip çıkabileceğine karar veriyorlar. Geçen ay mahkûmlar korumasız bir hapishane otobüsünü kaçırmayı ve onu tesisin dış duvarına çarpmayı başardı.

Killing Them Softly - City on a Hill Press

Hapishanede mahkumlar sürekli birbirlerine ve gardiyanlara saldırırken federal gözlemcilere göre, ağustos ayında bir önceki ağustos ayındaki yedi bıçaklamayla karşılaştırıldığında, 39 bıçaklama olayı yaşandı. Geçen ay, işe gitmeyi reddeden gardiyanlar 30 gün boyunca ücretsiz izin almaya başladı.

COVID-19 compels U.S. to reform prisons: Priscilla Chan, Brian Hooks

Krizin giderek derinleştiği hapishane için çözüm arayışları sürüyor.

 

Güncellenme Tarihi : 12.10.2021 12:01

İLGİLİ HABERLER